Schovenhorst en Putterbos

wandelroute - 15 km

Wandeling over landgoed Schovenhorst en door het Putterbos.
Landgoed Schovenhorst kunt u - figuurlijk gesproken - wel de kweekvijver van het aangrenzende Putterbos noemen. Na het bezoek aan twee bomentuinen, waarin volop werd geëxperimenteerd met gewassen, zigzagt u door het Putterbos, dat constant in beweging is. Oude bomen worden gekapt om verjonging de ruimte te geven, waardoor de kwaliteit van het hout behouden blijft. U slingert via kleine paadjes en Hessenwegen verderop naar het Speulderbosch en komt uiteindelijk uit in het kleine dorpje Drie. Op de terugweg komt u langs een natuurcamping en doorkruist u het boombos met de zijn zo kenmerkende atletisch kronkelende 'dansende bomen'. Aan het eind van de wandeling kunt u De Bostoren beklimmen. Kortom een rondwandeling, die zeer de moeite waard is.

Praktische informatie

Met eigen vervoer: het Landgoed beschikt over een eigen grote parkeerplaats; deze is met borden aangegeven.
Busvervoerder Syntus rijdt met lijn 107 van Ede-Wageningen - Putten: stap uit bij bushalte Koudhoorn, Landgoed Schovenhorst.

Bij de start ligt Brasserie Schovenhorst, hemelsbreed circa 500 meter van de grote parkeerplaats. Open wo t/m zo vanaf 10:00 uur; 's zomers ook op di. U kunt hier kaartjes kopen voor De Bostoren; dat kan ook bij de pinautomaat onder de toren. Ongeveer halverwege komt u bij Restaurant Boshuis Drie. Open wo t/m zo vanaf 10:30 uur.

Gps’ers die eerst langs de horeca en door het arboretum willen wandelen, kiezen track en route 'Schovenhorst'. Wie pas aan het eind langs de horeca en door het arboretum wil, kiest 'Schovenh Alt'. Busreizigers starten bij de brasserie en volgen van daar ook dit alternatief.

Startpunt Schovenhorst en Putterbos

P Landgoed Schovenhorst
nabij Garderenseweg 93
3881 GK Putten

coördinaten: N52.24950 E5.63333
Met dank aan de routemaker(s) Bert Spanjaard en Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Hans Beumer en Lenny Beumer.

12 reacties

1 januari 2024   

foto
Reactie
Nieuwjaarsdag 2024. Regenverwachting maar dat viel mee - zelfs enkele malen de zon gezien tijdens deze mooie boswandeling. Prachtige omgeving. Boshuis Drie is normaal heel gezellig maar de horeca is op zo'n dag natuurlijk gesloten.
Door Rob

4 november 2023   

foto
Reactie
Zaterdag deze prachtige route gelopen met de wandelgroep van de provincie Flevoland. Het was genieten van de mooie herfstkleuren. Met een zonnetje erbij zou het nog mooier zijn.
Door Hans Beumer

2 maart 2023   

foto
Reactie
We sluiten ons aan bij alle positieve reacties !!

Door Cornelieke en Joke

12 november 2022   

foto
Reactie
Weer een schitterende wandeling bij prachtig zonnig weer. De kleurschakeringen en lichtinval waren imponerend vandaag. Goede wijn behoeft geen krans.
Door Lenny en Hans Beumer

4 juli 2022   

foto
Reactie
Een heerlijke boswandeling met lange brede beukenlanen, kronkelende eenmanspaadjes en interessante bezienswaardigheden, zoals het veld grafheuvels, Solschegat en het landgoed Schovenhorst. Een extra rondje bomentuinen is aan te raden. Super mooi.
Door Marion en Fred

25 december 2021   

foto
Reactie
Prachtige route op 1e kerstdag. Onderweg veel dode takken met prachtig ijshaar erop.
Door Marlies

4 augustus 2021   

foto
Reactie
Mooie route door afwisselend terrein, goed voor warme en vochtige dagen. Boshuis Drie blijft een leuke halteplaats.
Door Rob

10 juli 2021   

foto
Reactie
Een schitterende boswandeling! De Bostoren en de bomentuinen op Schovenhorst zijn een bezoek waard: Kleine Pinetum (1852) Grote Pinetum (1901) Josinapark (1906) Arboretum (1938) en het Drie Continentenbos (1967). Bedankt Bert en Janneke!
Door Frits Talsma

20 februari 2020   

foto
Reactie
Arboretum. Landgoederen, bos, mooie bomen en veel wildsporen. Leuke pauzeplek in Drie. Met Bert en groep van 10. Aanrader in alle seizoenen.
Door EvertJan

8 februari 2020   

foto
Reactie
Een prachtige afwisselende wandeling met onderweg mooie bezienswaardigheden, zoals een mooi landhuis en een pinetum. De brasserie is een leuke gelegenheid om iets te eten. Een wandeling die in het voorjaar/zomer ook interessant is om te lopen.
Door Saskia en Jan

31 december 2019   

foto
Reactie
Op de laatste dag van het jaar 2019 deze relaxte route gelopen. Onderweg heerlijk stil qua geluid en mensen, ondanks het vuurwerk wat normaliter veel herrie maakt. Helaas was Boshuis Drie gesloten vandaag.
Door Marlies

29 november 2019   

foto
Reactie
Weer een heerlijke nieuwe wandelroute. Mooie lange lanen met hoge eiken en beuken, sierlijke dennenbossen en kleine heidevelden. Ook een mooi stukje met heel veel grafheuvels en last but not least het zeer interessante park Schovenhorst.
Door Marion en Fred

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"