Achter Speuld en Sprield

49 km

Startpunt

NS station Ermelo
Dr. van Dalelaan 9
3851 JA Ermelo

coördinaten: N52.30091 E5.61444

Introductie

Verwonder u over de wisselingen van het karakter van de bossen tijdens deze fietstocht. Van het overbekende Veluwebos naar bos met heuvels en dalen. Van een fraai beukenbos naar een bos met dansende bomen. Door deze bossen is het heerlijk fietsen over de vele fietspaden. De 1,5km zandweg in de route kan in een droge periode mul zijn.
Na al dat bos krijgt het aloude hoevelandschap de overhand. U kunt in de tweede helft van de route een kijkje nemen bij kasteel De Vanenburg en museumboerderij De Mariahoeve.

Praktische informatie

Komt u met de auto dan kunt u gratis parkeren op het P+R-terrein bij het station.

Het startplaatsje Ermelo nodigt uit om koffie te drinken en Putten om even een terrasje te pakken. Na ruim 12km kunt u pauzeren bij horecagelegenheden De Zwarte Boer en 1km verder bij Hoeve Kerkenerf.
Bezoekerscentrum Ermelosche Heide heeft beperkte horecagelegenheid met terras, ernaast staat een schaapskooi. Boshuis Drie, op maandag gesloten, is een prima lunchplek.
Niet ver voor het eind van de tocht is er horeca bij Pluktuin Het Platteland en even verder kunt u Museumboerderij de Mariahoeve bezoeken waar ook overnacht en gekampeerd kan worden. Klik voor informatie op de Mariahoeve.

Waar dat mogelijk is wordt gebruik gemaakt van knooppunten.
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Jaap Noordzij.

7 reacties

8 augustus 2022   

foto
Reactie
Wij hebben van deze schitterende, heel gevarieerde route genoten. Een paar koffiestops ingelast bij rustpunt Hoeve Kerkenerf en Pluktuin Het Platteland. Beide zijn echte aanraders.
Door JvG

2 juli 2021   

foto
Reactie
Een heerlijke fietstocht over de Veluwe. Veel mooie fietspaden en rustige landweggetjes. De Leuvenumse bossen zijn schitterend. Leuk om een kijkje te nemen bij kasteel De Vanenburg.
Door Mieke

18 juni 2020   

Reactie
Een fietstocht met veel variaties: kleinschalig akker- en weidegebied, bos, heide en ter afwisseling door de dorpskernen van Putten en Ermelo. Museumboerderij Mariahoeve is zeer de moeite waard.
Door Jan van Oeveren

28 augustus 2017   

foto
Reactie
Erg leuke gevarieerde route over een mooi stuk van de Veluwe. Beetje klimmen en dalen. Bos, hei en weiland. Absoluut de moeite waard. In de herfst bij mooi weer ongetwijfeld een aanrader met de diverse herfstkleuren.
Door Lenny en Hans Beumer

23 augustus 2015   

foto
Reactie
Na ontrack ontdekten we mooisteroutes.nl. Gelijk gisteren de eerste route en die was weer als vanouds SUPER! We hebben erg genoten van de omgeving Ermelo. De route is erg mooi en afwisselend. De bloeiende hei was prachtig net als het weer.
Door Evert en Lida

11 juli 2015   

foto
Reactie
Vandaag onder een stralend zonnetje deze mooie, gevarieerde en goed beschreven route gefietst. We toerden over mooie afwisselende en goed berijdbare paden. Deze fietstocht gaan we zeer zeker nog eens doen.
Door Suske

11 juli 2015   

foto
Reactie
Vandaag erg genoten van deze fietsroute. Vooral kasteel De Vanenburg met de prachtige tuin en de rondleiding op de Mariahoeve spraken mij erg aan. Ook de Ermelose heide met de schaapskooi, erg mooi. Al met al een echte aanrader.
Door Ellen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"