De Verdwenen Haven

wandelroute - 12 km

De Verdwenen Haven is een gevarieerde wandeling die start op de parkeerplaats bij het hunebed van Westervelde. U wandelt vooral over zandwegen en paden. 
Voordat u bij de verdwenen haven komt, loopt u over essen en langs vennen, kuiert u door eeuwenoude bossen en komt u door Westervelde en Zuidvelde. In deze twee dorpen wandelt u langs oude Saksische boerderijen. 
Tussen Wester- en Zuidvelde kruist u een aantal grafheuvels uit de ijzertijd. 
Na het (be)zoeken van de verdwenen haven loopt u door de Tempelstukken en het beekdal van de Slokkert terug naar Westervelde.

Praktische informatie

In Westervelde kunt u terecht voor een hapje of drankje of een overnachting bij hotel-restaurant De Jufferen Lunsingh.

Sommige delen van de route kunnen na regen erg nat zijn. Waterdichte schoenen zijn dan aan te raden. 
In de routebeschrijving is een alternatief vermeld waarmee u een te nat/onbegaanbaar deel kunt vermijden. Gps'ers volgen 'Alt Verd Hav'.
Negeer schrikdraad, schrikband en prikkeldraad dat gebruikt wordt om koeien naar de weilanden te brengen en auto's uit het gebied te weren.

Startpunt De Verdwenen Haven

P bij Hunebed Westervelde
Hoofdweg (naast huisnummer 2)
9337 Westervelde

coördinaten: N53.05570 E6.44520
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jager en Sytze Jager en aan de controleur(s) Trieneke Arbeider.

5 reacties

4 augustus 2023   

foto
Reactie
Leuke route die nu gedeeltelijk samenviel met Folly Art Norg. Een bui mocht de pret niet drukken. Heerlijk genoten van de rust in het beekdal van de Slokkert.
Door Jan en Angela

21 juni 2020   

Reactie
Een leuke wandeling die in het begin wat eentonig is. Verder op komt u door de schitterende Tempelstukken. We hebben genoten.
Door Loes en Theo van den Dool

16 mei 2020   

foto
Reactie
Héél lang geleden deze route gelopen. Herinnering: 1e deel prachtig, 2e deel lang en saai, voorbereid dus. Maar ons wachtte een geweldige verrassing!! Tempelstukken en beekdal (met nu bloeiende waterviolier) zijn overweldigend mooi geworden!
Door Harm en Tiny

13 mei 2018   

foto
Reactie
Prachtige wandeling; het gebied bij het stroomdallandschap van de Slokkert wordt steeds mooier en in Westervelde lijkt het wel of de tijd heeft stilgestaan....
Door Wies en Alex Middelburg

7 maart 2015   

foto
Reactie
Dit was weer een mooie, afwisselende wandeling in ons mooi Drenthe. We hebben genoten, en wat er in de introductie beschreven wordt, klopt helemaal. Een compliment voor de routemakers!!
Door Jan en Henny Gorter

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"