Het Eeserveld

wandelroute - 7 km of 15 km

Noordelijk van Steenwijk ligt het Eeserveld. Het is een onderdeel van landgoed De Eese. Het landschap bestaat uit een afwisseling van bos, heide, landbouwpercelen en weilanden. De wandeling gaat geheel over onverharde wegen en leidt u langs Huis De Eese, een heideveld met grafheuvels en de historische Koepel. Aan het eind kunt u de Woldberg beklimmen (26m). Wilt u nog hoger? Dan kunt u een uitkijktoren beklimmen. Horeca vindt u bij Tuk's T-huis. Al met al een heerlijke wandeling.

Praktische informatie

U kunt de route inkorten tot 11km of 7km. Op de kortste variant treft u geen horeca onderweg.
Na 7,5km van de langste tocht en na 3,8km van de inkortingen gaat u een pad op dat soms te nat kan zijn om te volgen. Een alternatief wordt aangegeven in de tekst en de gps-tocht (track Alt Eeser nat).
Het restaurant van Fredeshiem is niet altijd geopend. Zie de website.
Tuk's T-huis is geopend mei t/m september: wo t/m zo van 10 - 18 uur, oktober t/m april: za en zo van 10 - 18 uur.

Startpunt Het Eeserveld

Buitengoed Fredeshiem
Eiderberg 2
8346 KJ De Bult (Steenwijk)

coördinaten: N52.81431 E6.12014
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

8 reacties

8 april 2024   

Reactie
Mooie route. Ik las dat de route beter te vermijden was na veel regen. Maar de route kon grotendeels goed gelopen worden; ook het smalle eenmanspaadje bij punt 3. Alleen bij paaltje B23 was het even lastig lopen. Genoten van deze rustige route.
Door Fotofreaky

23 oktober 2023   

foto
Reactie
Uitgerekend op onze enige volle dag op Fredeshiem was het een heerlijke wandeldag. Het Eeserveld is een prachtige route op een modderig pad langs de snelweg na.
Dank aan de routemaker!
Door Frits Talsma

15 augustus 2023   

foto
Reactie
Prachtige route door de bossen. De heide staat in bloei. Mooie vergezichten, afwisselende paden. Wij hebben genoten van de tocht.
Door Afra

24 juni 2020   

Reactie
Prachtige wandeling. De routebeschrijving zou hier en daar iets duidelijker kunnen.
Door A.P. Postma

15 oktober 2017   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling vanwege de afwisseling in bosgebied, maar ook door de mooie bezienswaardigheden die je onderweg ziet. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen gaan lopen, maar dan in een ander jaargetijde.
Door Saskia en Jan

31 maart 2017   

foto
Reactie
'Heerlijkheid De Eese'. Alle zintuigen deden mee: ruiken, horen en veel te zien. We waren onder de indruk van de enorme beuken en variatie aan lanen. Voorjaar, dus volop klaverzuring en bosanemoon. Het dorp is uniek. Route van 1 tm 4 naar 1 gelopen.
Door Edwin en Hetty

3 juli 2016   

foto
Reactie
Mooie, onverharde route. Na heftige regenval zijn veel paden erg modderig en slecht begaanbaar. Dus vooral aan te raden in een droge periode.
Door Marleen

13 april 2016   

foto
Reactie
De route gelopen met een wandelpool. De deelnemers waren verrukt over de mooie natuur. Vóór de wandeling was er veel regen gevallen en op diverse plaatsen waren de paden beschadigd door werkzaamheden. Dus veel modder. Goed schoeisel is een vereiste!
Door Luuk Jacobs

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"