Duivelse Molens

45 km of 60 km

Startpunt

Parkeerterrein Hoofdpoortstraat
Hoofdpoortstraat
4301 Zierikzee

coördinaten: N51.64740 E3.91392

Introductie

Deze fietstocht voert van molen naar molen langs acht van de twaalf molens die Schouwen-Duiveland telt. U krijgt zo een goede indruk van het mooie van oudsher agrarische eiland met z’n vele vergezichten en ruimte. Dat maakt de route zeer afwisselend.
U fietst door authentieke ringdorpen, kleine monumentale stadjes zoals Zierikzee en Brouwershaven, maar ook door een weids polderlandschap waar de wind nog vrij spel heeft. Verder maakt u kennis met diverse natuurgebieden die veelal ontstaan zijn na de watersnoodramp van 1953. De route komt langs de kreken van Ouwerkerk, door Natuurgebied Plan Tureluur en langs Nationaal Park Oosterschelde met de typisch Zeeuwse inlagen.

Praktische informatie

Het parkeerterrein Hoofdpoortstraat is gratis.
Zierikzee heeft veel horecagelegenheden.
In nummer 3 passeert u Theetuin De Stokroos.
Vlak voor het prachtige ringdorp Dreischor komt u langs Streek & Landbouwmuseum Goemanszorg. Denk aan uw museumkaart. Er is ook een horecagelegenheid.
Aan de Oosterschelde ligt Restaurant De Heerenkeet.
Met dank aan de routemaker(s) Ineke Visser en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

2 reacties

4 juni 2024   

foto
Reactie
Een leuke route langs al die molens. Af en toe wel een lange polderweg, maar die vergeet je als je in Nationaal park Oosterschelde komt. Prachtig dat Plan Tureluur! Daarna 8 km over de dijk, maar dat verveelde helemaal niet.
Door Mieke

17 juli 2019   

foto
Reactie
Zierikzee is het bezoeken meer dan waard. Via rustige en soms lange polderwegen kom je in prachtige en authentieke Zeeuwse dorpen. Deze dorpen maken dat deze route de 4 sterren echt waard zijn.
Door Cees en Lidy van Riel

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"