Molens rond de Kagerplas

fietsroute - 36 km

Deze knooppuntenfietsroute neemt u mee door de omliggende groene polders van de Kagerplassen. Dit waterrijke gebied wordt bemaald door vele molens. Wanneer een molen draait is er kans dat u hem kunt bezoeken. Via Rijpwetering en Hoogmade fietst u naar Leiden. U neemt een kijkje in deze bruisende stad. Door Warmond rijdt u terug naar het station.

Praktische informatie

Bij station Sassenheim is een gratis P+R terrein.

In Leiden zijn voldoende horeca gelegenheden.
Ook bij Buitenkaag, Rijpwetering en Warmond vindt u horeca. Zo is in Rijpwetering midden in het veenweidegebied het melkveebedrijf van de familie Castelijn gevestigd. In de boerderijwinkel worden kaas en diverse streek- en cadeauproducten verkocht. Specialiteit is het eigengemaakte polderijs. Bij mooi weer kunt u genieten van een ijsje op het terras. Open di t/m vr 9 - 13 en van 13.30 - 18.00 uur, za van 8.30 - 17.00 uur.

Startpunt Molens rond de Kagerplas

NS station Sassenheim
Stationsplein
2361 HG Warmond

coördinaten: N52.21490 E4.51589
Met dank aan de routemaker(s) Carla Stigter en aan de controleur(s) Hans Stumpers.

2 reacties

11 juli 2021   

foto
Reactie
Fraaie route langs vaarten, sloten en singels met veel molens. Holland waterland en mooi Leiden. In een gebied waar nieuwe infrastructuur nooit ver weg is, snelwegen en HSL, krijg je over oude dijken en paden een goede indruk hoe het ooit was.
Door Hans

27 september 2017   

foto
Reactie
Eerst nog doemden de molens uit de mist op; daarna staken ze af tegen de intens blauwe lucht. Rustige weggetjes en paden worden afgewisseld met een paar drukkere wegen. Dat kan niet anders bij een molenroute als deze!
Door Mirjam Aarsman

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"