Tongelaar

fietsroute - 48 km

Deze gps-fietstocht brengt u door het gebied tussen Peel en Maas. Vanaf het startpunt fietst u over rustige weggetjes, door bossen en langs akkers naar de Raam. U volgt dit riviertje tot het in de Maas uitmondt bij het vestingstadje Grave. Hier kunt u in het historische centrum genieten van de prachtige monumentale panden, straatjes en pleintjes.
Ver van steden en verkeerswegen vandaan fietst u op de terugweg over het oude landgoed Tongelaar. Centraal staat het gelijknamige kasteel, omringd door prachtige boerderijen.

Praktische informatie

Let op: deze tocht kan alleen met een gps-apparaat of -app gevolgd worden. Er is geen routebeschrijving.

In Grave, halverwege de route, kunt u een rustpunt inbouwen door gebruik te maken van de daar aanwezige horeca.

Startpunt Tongelaar

H. Kruisvinding Kerk
Oudedijk 43
5409 Odiliapeel

coördinaten: N51.64400 E5.70344
Met dank aan de routemaker(s) Piet de Bruin.

1 reactie

17 mei 2023   

foto
Reactie
Schitterende route! Wij hebben genoten; vooral het deel langs de Graafsche Raam! Bij kasteel Tongelaar gaven de kikkers een concert. Leuke pauzeplek en de toren is vrij te bezichtigen. Grave is een leuk plaatsje en bij Moeders kun je lekker lunchen.
Door JvG

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"