Bekenloop

wandelroute - 16 km

Bekenloop is een afwisselende wandeling ten oosten van Winterswijk. Door bos en over boerenland wandelt u over prachtige paden en weggetjes van landgoed Gossink, met mooie laantjes en boerderijen, naar natuurgebied Döttinkrade, met een rijke flora en fauna. Tijdens de tocht steekt u de Ratumse Beek en de Willinkbeek een aantal keren over of loopt er langs. Ook wandelt u door het Natura 2000 gebied 'Willinks Weust' en door een wijngaard. U passeert een kalksteengroeve, die nog steeds in gebruik is. Elk jaar in augustus vindt hier een openluchtvoorstelling plaats, variërend van toneelspel tot opera.
Echt een wandeling om op een mooie manier kennis te maken met het karakteristieke en kleinschalige coulisselandschap bij Winterswijk.

Praktische informatie

Bij de camping is een kleine parkeerplaats. U kunt de auto ook in de wegberm parkeren.

Bij het startpunt op de camping is Horeca: Restaurant Eten en drinken van Hier. Geopend op Do t/m Zo van 10 tot 20 uur
Na 500m komt u langs Boerderijterras Good Gaon, een mooie pauzeplek aan het begin van de wandeling.
Bijna aan het eind van de wandeling komt u langs Rustpunt/wijngaard Hesselink, ook een mooie plek om even te pauzeren.
Klik voor de openluchtvoorstellingen elk jaar in de steengroeve op Steengroeve Theater.

Bij mooi weer is het meenemen van een anti-muggenmiddel geen overbodige luxe.

Startpunt Bekenloop

Camping het Wieskamp
Kobstederweg 13
7113 AA Winterswijk Henxel

coördinaten: N51.98650 E6.74242
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Janneke van de Bunt en Marcel Dolleman.

6 reacties

23 oktober 2023   

foto
Reactie
Wij hadden deze route al eerder gelopen en waren benieuwd naar de wijzigingen die sindsdien zijn aangebracht. Het nieuwe pad door Willinks Woest is een prachtige toevoeging aan de route! De beken stonden vol water, dat maakte het extra mooi. 4,5*!
Door Marcel en Janneke

10 april 2022   

foto
Reactie
Wat is deze wandeling prachtig als de bosanemonen bloeien! Hele velden vol langs de Willinkbeek. Verder is het rustig wandelen in dit gebied. Bijzonder om langs een wijngaard te komen. En aan het eind nog een mooi stukje langs het sluisje.
Door Mieke

13 maart 2022   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling door coulisselandschap. Onderweg nog een reebok gespot. Een rustige omgeving. Prima routebeschrijving.
Door Saskia en Jan

6 januari 2022   

foto
Reactie
Op deze zonnige winterdag was het genieten van deze fraaie wandeling bij Winterswijk. Door een overwegend kleinschalig landschap met landgoederen, boerenland, bosjes en mooie slingerende beken. En niet te vergeten: heerlijke rust!
Door Janneke

24 mei 2020   

foto
Reactie
Inderdaad een afwisselende route die heel mooi gebruik maakt van de vele bosperceeltjes bij Winterswijk en de daarin verstopte prachtige beekjes. De steengroeve is niet echt mooi te noemen, maar wel bijzonder.
Door Marien

9 oktober 2018   

foto
Reactie
Een "stap lekker door" wandeling in de prachtige omgeving van Winterswijk. Dit keer leidt de route langs de kalksteengroeve met een fascinerende kijkje in de prehistorie van "Winterswijk aan Zee".
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"