Rond Het Enzerinck

11 km of 17 km

Startpunt

NS station Vorden
Stationsweg
7251 EL Vorden

coördinaten: N52.10733 E6.31696

Introductie

De wandeling Rond Het Enzerinck is een route met verschillende gezichten. Vanaf station Vorden wandelt u eerst door half open landschap naar de landgoederen Den Bramel en Het Enzerinck. Hier vindt u een parkachtig landschap met voornamelijk loofbomen. En natuurlijk waterpartijen, rododendrons en twee mooie landhuizen. Daarna loopt u door (naald-)bos en langs de heide van het Grote Veld.
In het laatste deel van de route kunt u kiezen of u terugloopt door de bossen van Natuurbegraafplaats Schapenmeer of via een landelijk weggetje (zie rode bolletjeslijn op de routekaart). De route is in het laatste geval ongeveer 1,3km korter. Gps'ers volgen 'Alt1 Enzerink'.

Praktische informatie

Tegenover het station vindt u De Gravin van Vorden, meestal geopend vanaf koffietijd. Check de website voor de actuele openingstijden.
Na circa 4,5km passeert de Theetuin van Veldwijk, die meestal op woensdag en vrijdag open is.
Ongeveer halverwege de route kunt u pauzeren bij boerderij Heidepol, een rustpunt met zelfbediening. Circa 3,5 km voor het einde van de route is er in de zomer een rustpunt bij de boerderijwinkel van Urtica de Vijfsprong; er is een koffiekast aan de winkelmuur.

Alternatief startpunt: Parkeerplaats Het Enzerinck, tegenover Almenseweg 57, 7251 HN Vorden. U start dan bij nummer 3.

Als er een plechtigheid is bij de boskapel kunt u iets omlopen. Dit is aangegeven in de routebeschrijving. Gps'ers volgen 'Alt2 Enzerink'.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Paul Pilgram en Ad van Heuven.

10 reacties

26 april 2023   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route.
Alles mooi fris groen en de schaapskudde ook nog gezien.
Door Marian

10 mei 2021   

foto
Reactie
Genoten van deze prachtige wandeling.
De ontluikende natuur met veel bloemen en planten en het frisse groen van de bomen. Heerlijk! En het was eindelijk een beetje voorjaarsweer vandaag.
Door Marian en Harry

18 januari 2021   

foto
Reactie
Voor de tweede keer deze tocht in de winter gelopen en dat is zeer zeker geen straf met zoveel variatie in het landschap.
Door Ria

17 september 2020   

foto
Reactie
Een hele mooie route door de bossen bij Vorden, natuurgebied Grote Veld en 2 prachtige landgoederen. Vooral Den Bramel met de machtige beukenlanen en unieke bomen vinden wij een juweeltje! Heerlijk wandelen op een zonnige dag in september.
Door Louis en Annemarie

7 juli 2019   

foto
Reactie
Een mooie gevarieerde wandeling met een aantal bijzonder mooie landgoederen. Een goed beschreven wandelroute met mooie oude Beukenlanen, maar ook verrassende eenmanspaadjes. Voor ons een verrassende tocht, die we zeker nog eens gaan lopen.
Door Marion en Fred

13 oktober 2018   

Reactie
Prachtige, gevarieerde route door uiteenlopende landschappen; velden, kasteeltuinen met prachtige lanen en rododendrons, naaldbos, hei. Grotendeels onverhard en met echte kronkelende bospaden. Het Rustpunt is een aanrader; wel contant geld meenemen.
Door Lucy

11 januari 2018   

foto
Reactie
Een prachtig gevarieerde winterwandeling met voldoende mooie pauzeplekken!
Door Ria

21 augustus 2016   

foto
Reactie
Op 21 augustus 2016 de korte wandeling gelopen. We vonden de wandeling erg afwisselend (coulisselandschap afgewisseld met bos). Onderweg zijn mooie landgoederen te zien. Volgende keer willen we de lange wandeling gaan lopen.
Door Saskia en Jan

1 juli 2016   

Reactie
Prachtige wandeling, zeer gevarieerd landschap. Liepen de verkorte route maar gaan zeker nog de hele route doen. Ondanks de negatieve weersvoorspelling geen druppel regen.
Door Ad Reijman

15 mei 2016   

foto
Reactie
We hebben volop genoten van deze prachtige wandeling in het groen. Den Bramel is een plaatje! Een ree gespot en even bij schaapskooi gekeken. Het schiereiland met bankje is de moeite waard. We lopen deze route vast nog eens, omgekeerd met GPS.
Door Jan en Willy ter Haar

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"