Dwalen bij Lochem

wandelroute - 17 km

Tijdens de wandeling Dwalen bij Lochem verkent u de glooiende omgeving van Lochem. Ten zuiden van dit stadje in de Achterhoek ligt een kleine stuwwal, bij velen bekend als de Lochemse Berg. Hier is het heerlijk wandelen!
De stuwwal bestaat voornamelijk uit bos, met hier en daar een akker. Vanaf de randen van de stuwwal heeft u mooi uitzicht over de zacht golvende omgeving.
Behalve de Lochemse Berg 'bedwingt' u ook de Kale Berg en de Paaschberg. U wandelt langs de Berkel, door de monumentale wijk Berkeloord en door het oude centrum van Lochem.

Praktische informatie

Let op: wegens werkzaamheden rond het station is de P&R bij het station vanaf 8 april tot het eind van 2024 niet beschikbaar. Komt u met de auto, start dan bij:
TOP BonAparte
Lochemseweg 37
7244 RR Barchem.

TOP BonAparte ligt naast het gelijknamige hotel. Komt u uit de richting van Lochem dan is de ingang naar de TOP ongeveer 150m voor het hotel. De parkeerplaats is aangegeven met borden.

De horeca bij het station is gesloten.
Als us start bij het station komt u na ongeveer 10 km langs Boetiek Hotel BonAparte. In het centrum van Lochem vindt u volop horeca.

Startpunt Dwalen bij Lochem

NS station Lochem
Stationsplein 1
7241 CV Lochem

coördinaten: N52.16678 E6.42676
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Kees Spee.

16 reacties

8 mei 2021   

foto
Reactie
Prachtige wandeling. Schitterend klein uiltje gespot op de Lochemse Berg.
Genieten van begin tot eind.
Door Adri en Mart

29 maart 2021   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling door en rond Lochem. Zonnige dag en een gezellig klein groepje. We hielden ons aan de Anti-Coronamaatregelen van Ad. Aanrader om te lopen!
Door Evert Jan

17 maart 2021   

Reactie
Wat een mooie afwisselende wandeling! Van alles wat, dus met een klein beetje zon nu en dan: top!
Door Rob

10 maart 2021   

foto
Reactie
Wandeling over de drie heuveltjes nabij Lochem. Foto is het uitzicht dat ik als puber had vanuit mijn slaapkamer.
Door Ad van Heuven

17 juni 2020   

foto
Reactie
Wat een prachtige route is dit! Mooie mix van natuur en cultuur. Het land van over-de-IJssel ('Trans-Issalanië' zal ik maar zeggen), dus Salland, Achterhoek, Twente, enz., is niet zo héél bekend. Misschien moet dat ook maar zo blijven...
Door Wolter Strijker

23 januari 2020   

foto
Reactie
De Achterhoek in de mist. Je wilt misschien anders, maar het was er prachtig. Afwisselend landschap en een leuk stuk langs de Berkel. Wil deze wandeling ook nog eens doen in de zomer. Bert, dank je wel.
Door Thea Ackema

12 augustus 2019   

Reactie
Prachtige, afwisselende route door het licht glooiende Lochemse landschap, ook villawijk Berkeloord in Lochem is zeer de moeite waard.
Door Ton

8 april 2017   

Reactie
Voor de tweede keer deze route gelopen en weer genoten van het dromen landschap rond Lochem. Prachtige uitzichten vanaf de drie Lochemse bergen. De natuur ontluikt weer en de vogeltjes vergezellen je op deze heerlijke tocht. Het was puur genieten!
Door Loes en Theo van den Dool

26 maart 2017   

foto
Reactie
En weer.....
Het blijft een prachtige route!!
Heerlijk lenteweer vandaag en weer volop genoten.
Door Marian Ligtenbarg

5 maart 2017   

Reactie
Prachtige mooie afwisselende route... oude boerderijen en monumentale panden. Heerlijk in het bos gewandeld in het 1ste lentezonnetje. Goed beschreven, veel te zien, horeca onderweg was ook fijn. Complimenten voor de routemakers!!
Door Janet en Rodney

19 november 2016   

Reactie
Mooie route, goede beschrijving en koffieadresjes op de juiste plaatsen. Vandaag als bonus de laatste herfstkleuren.
Door Annie en Ben van Lochem

3 april 2016   

foto
Reactie
Een hele mooie afwisselende wandeling die zeer goed beschreven is. Onderweg zijn diverse mooie bezienswaardigheden te zien, zoals huis De Cloese, oude boerderijen en diverse huizen in Berkeloord.
Door Saskia en Jan

1 april 2016   

foto
Reactie
Het was heerlijk wandelen op deze prachtige lentedag! Ook de ganzen hadden het naar hun zin in de zon aan de Berkel. Mooie uitzichten over de glooiende velden, 'bergen' beklimmen, imposante huizen in Berkeloord. En een gezellig terras in Lochem.
Door Mieke Timmer

31 maart 2016   

Reactie
Op een mooie zonnedag in zomerkleding deze route mogen lopen is een feest. Mooie uitzichten, afgewisseld met bos. Veel rust om je heen, leuke dorpjes en op zijn tijd een restaurantje. Alles om een heerlijke dag te hebben.
Door Winnie

6 maart 2016   

foto
Reactie
Heerlijk wandelweer. Mooie, afwisselende route met genoeg bankjes en koffie-adressen. Zeer duidelijk beschreven. Complimenten voor de routemaker! Voor ons is hij 5 sterren waard en we gaan hem in de zomer zeker nog een keer lopen.
Door Harry en Marian

6 maart 2016   

foto
Reactie
Dwalen bij Lochem is zo'n mooie wandeling, dat die een fotocollage waard is.
Door Harry en Marian

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"