Wieden wandelen

wandelroute - 15 km

Deze prachtige wandeling vertrekt vanuit Wanneperveen en leidt door het fameuze turfstekers- en rietdekkerslandschap, door laagveen en moerasbos. Dit gebied maakt deel uit van Nationaal Park Weerribben-Wieden. U wandelt voornamelijk over rustige weggetjes en moeraspaadjes.

Praktische informatie

Parkeer uw auto op de grote parkeerplaats voor Gemeenschapshuis De Wanne.
Komt u met de bus (lijn 79 vanaf NS station Meppel) stap dan uit bij halte Wethouder Vosstraat. Loop een klein stukje terug en neem de eerste straat links. Daarna de eerste straat rechts tot u bij De Wanne komt.

Let op (februari 2023): er zijn werkzaamheden langs de route (nummer twee van de beschrijving). Dit is ter plekke aangegeven en omvat een korte alternatieve route.

Onderweg is er geen horeca, neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg.

Tip: de route kan op sommige stukken zompig zijn, dus zorg voor hoge, waterdichte wandelschoenen

Startpunt Wieden wandelen

Gemeenschapshuis De Wanne
Dorpshuisstraat 2
7946 AP Wanneperveen

coördinaten: N52.70373 E6.12079
Met dank aan de routemaker(s) Siem Bakker en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

10 reacties

28 juni 2023   

Reactie
Mooie dag om te wandelen - heel erg rustig!
Door Bert Koster

4 februari 2023   

foto
Reactie
Half door de Wieden en half door meer agrarisch gebied, maar dan wel met mooie vergezichten. Op drie plaatsen reeën gezien. Geboft met het weer: bijna windstil, later een zonnetje erbij, heel erg mooi. Genoten.
Door Aad van Dorp

29 mei 2022   

foto
Reactie
Schitterende wandeling. Met name eerste deel door de Kiersche Wijde. Vijf sterren waard. Tweede deel over verharde landweggetjes en fietspaden. Wel veel natuur. Uitstapje uitkijktoren Wanneperveen is mooi.
Door Jos Vink

28 december 2020   

foto
Reactie
Mooie route! Vooral de eerste helft door de Kiersche Wieden. Het tweede gedeelte is meer open en heeft een meer agrarisch tintje. Drie mooie momenten om naar vogels te kijken.
Door Aad van Dorp

11 september 2020   

Reactie
Pracht route! Rond de parkeerplaats even wat mensen maar verder zo goed als alleen. In het zuidelijke deel gespot: een purperreiger, twee reeën en als toetje een ringslang die lag te zonnen en gracieus met zijn kop omhoog door het water gleed . Genoten!!
Door Joop de Vos

10 mei 2018   

Reactie
Prachtige route met veel variatie. Het noordelijke deel is ietwat lang en eentonig om te wandelen. Fascinerend zeker, maar inderdaad wellicht beter fietsend te doen. Desondanks ontzettend genoten.
Door Adri en Mart

19 april 2018   

foto
Reactie
Gisteren het onderste deel van deze route gelopen. Prima te doen met openbaar vervoer. (Instappen bushalte Veldweg.) Het was echt schitterend. Warm weer en fris, ontluikend groen. Veel waterpartijen en je komt bijna niemand tegen. Genieten!
Door Saskia

14 juni 2017   

foto
Reactie
Het zuidelijke deel is prachtig. Wat een bijzonder landschap, prachtige waterplanten in helder water, o.a. bloeiende krabbenscheren en op de kant orchideeën, veel ooievaars en karekieten. Het noordelijke deel hadden wij liever op de fiets gedaan.
Door Jannie en Henk

15 mei 2017   

foto
Reactie
Een route met twee totaal verschillende delen. Het eerste deel over kleine paadjes door het natuurgebied "De Wieden". Dit is een paradijs voor de vogelliefhebbers. Het tweede deel gaat door het weidse landschap van de kop van Overijssel.
Door Jan en Janny Winters

21 maart 2016   

foto
Reactie
Vandaag weer gemerkt hoe waardevol de door "locals" uitgezette wandelingen zijn! Onderweg (op vakantie) liep ik een gedeelte van dit pad. Echt een belevenis! Zou dit zelf nooit hebben gevonden.
Door Ton van Leest

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"