Oranjevleugels

fietsroute - 62 km

Net voorbij de Tjonger begint deze 'route-met-drie-vleugels' rondom Heerenveen. U toert door een aantal interessante en minder bekende natuurgebieden: Easterskar, Nannewiid en De Deelen. Aan het einde van de fietstocht hebt u de gelegenheid kennis te maken met het karakteristieke Oranjewoud, een gebied met historie! De tocht loopt vrijwel geheel over rustige en goed begaanbare wegen en fietspaden en volgt bijna altijd de fietsknooppunten. De omgeving omvat naast karakteristiek Fries weidegebied ook bossen en laagveenmoerassen.

Praktische informatie

Er is horeca in Oudehaske: Café Dijkstra (na 18km), in Katlijk Restaurant Smûk (na 55km) en in Oranjewoud Grand Café 1834 (na 60km).

Startpunt Oranjevleugels

Carpoolplek Heerenveen (A32, afslag 10)
Schoterlandseweg, Oudeschoot
8451 KC Oudeschoot

coördinaten: N52.93180 E5.96381
Met dank aan de routemaker(s) Aad van Dorp en aan de controleur(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar.

3 reacties

6 september 2023   

foto
Reactie
Bij mooi weer vandaag 'sloegen wij onze vleugels' uit en hebben over mooie landweggetjes en fietspaden naar en langs meerdere natuurgebiedjes gefietst. De Deelen vonden we het mooist. Oranjewoud is ook prachtig, daar zagen we een ree met jong.
Door Jan en Willy ter Haar

30 maart 2021   

foto
Reactie
Wat een verrassende fietstocht zo in de buurt van Heerenveen. Al die mooie natuurgebieden, een lust voor het oog! De vele knooppunten leiden je er prima langs. En als laatste het chique Oranjewoud. Erg mooi.
Door Mieke

3 mei 2020   

foto
Reactie
Wij hebben een hele mooie route gefietst door de omgeving van Heerenveen, een afwisselde route door verschillende natuurgebieden zoals de Deelen en de omgeving van Oranjewoud. Het ging voor het merendeel over mooie fietspaden en rustige weggetjes.
Door Jan en Roelie Rozema

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"