Haar in viervoud

13 km

Startpunt

Parkeerterrein Klein Limburg
Polderweg 2
3455 RT Utrecht

coördinaten: N52.13170 E4.98645

Introductie

De Haarrijnse polder, het grootste kasteel van Nederland: De Haar, het pittoreske Haarzuilens en de Haarrijnse Plas. Dit zijn de vier belangrijkste ingrediënten van deze gevarieerde wandeling. De naam van de route is nu natuurlijk geen geheim meer!
Er is onderweg veel nieuwe natuur. Laat u daar niet door weerhouden want de herinrichting van het gebied is met zorg gebeurd. Er zijn bijvoorbeeld veel bijzondere bomen geplant. De wandeling gaat ook langs oude boomgaarden en langs het park van kasteel de Haar.
Het is mogelijk dat snel na het begin van de route in verband met begrazing een stukje pad is afgesloten. Daarvoor is een alternatief.

Praktische informatie

Vlak bij het startpunt is bushalte De Bom.
Bij kasteel de Haar is horecagelegenheid Koetshuis de Haar en in Haarzuilens Restaurant Toetje en 't Wapen van Haarzuylen. Op de terugweg kunt u Geertje's Hoeve of Gasterij Wielrevelt bezoeken.
Bezoek aan kasteel de Haar is gratis met de museumjaarkaart. Voor de kasteeltuinen geldt een toegangsprijs.
Na veel regenval worden, met name voor het gedeelte langs de Haarrijnse Plas, waterdichte schoenen aanbevolen.
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

13 reacties

21 augustus 2023   

foto
Reactie
Afwisselende mooie rustige route, prachtig het landgoed en kasteel Haarzuilens! Door weiland, bos en veel langs water (nog gezwommen in de Haarrijnse plas!) klein stukje door bebouwing in Vleuten maar verder veel graspaden en onverhard. Genoten!
Door Wendel Greve

12 februari 2023   

foto
Reactie
Interessante en afwisselende wandeling door kleiig Nederland. Mix van cultuurhistorie, weidegebied en een pittoresk dorpje. Goede wandelschoenen zijn een must, sommige stukjes zijn glibberig en modderig.
Door Aad van Dorp

2 januari 2022   

foto
Reactie
Genoten van deze verrassende wandeling zo dicht bij huis.
Door Ron en Jolanda

15 augustus 2021   

foto
Reactie
Op een zonnige dag volop genoten van deze wandeling door de (nieuwe) natuur. Heerlijk lopen struinen door het park van kasteel de Haar, het grootste en mooiste kasteel van Nederland. Het gebied langs de Haarrijnse Plas ziet er al heel fraai uit.
Door Greet en Lenie

11 september 2020   

Reactie
Mooie route, met heerlijk weer gelopen. Afwisselend en de nieuwe natuur hoeft zeker geen belemmering te zijn.
Door Berreke

3 mei 2020   

foto
Reactie
Nieuwe natuur, maar wel heel fraai en afwisselend. Het dorpje Haarzuilens is klein maar pittoresk. Ondanks corona heel rustig. Het kasteel en park was door corona helaas dicht. Op de foto een vlonderpaadje met ernaast avontuurlijke stapstenen.
Door René en Tineke

26 april 2020   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling van begin tot eind! Echt een aanrader!! Helaas was het terrein van kasteel de Haar niet toegankelijk vanwege Corona, maar het schilderachtige Haarzuilens maakte dat weer goed. Een dikke 5 sterren!
Door Twan

11 augustus 2019   

foto
Reactie
Wat een mooie route rondom kasteel de Haar en het schattige dorpje Haarzuilens.
Door Hans en Els

6 juni 2019   

Reactie
Wat een leuke, gevarieerde route! Het gaat door groen met een overweldigende bloemenpracht en langs water, vervolgens door het pittoreske Haarzuilens en dan langs het grootste en mooiste? kasteel van Nederland.
Door Ton de Jong

6 oktober 2018   

Reactie
Verrassend mooie, groene en afwisselende route.
Door Marielle

27 april 2018   

foto
Reactie
Een nieuwe lente, een nieuwe Groene Hart wandeling. Heerlijke route rond Haarzuilens en kasteel de Haar. Ook goed te doen vanaf station Vleuten. Gasterij Wielrevelt vonden wij een echte aanrader, met een duurzaam aanbod en veel keuze voor vega's.
Door Tineke en Dorien

7 april 2018   

Reactie
Een fijne wandeling rondom het sprookjesdorp Haarzuilens met een van de mooiste kastelen van ons land. Verder prachtige stukjes door oude en nieuwe natuurgebieden met op de grotere wateren verrassende vogelsoorten. Mooie tocht midden in ons land.
Door Marion en Fred

30 maart 2018   

foto
Reactie
Een mooie gevarieerde route met veel natuur en een kasteel. In de polder vlakbij de start spotte ik al snel een fazanten paartje in het gras. Het weer was droog met een heerlijke lente zon.
Door Marlies

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"