Kort en Krachtig

wandelroute - 9 km of 17 km

Geniet van de prachtige Veluwe Vol Verrassingen.
Kort en Krachtig wandelen vanuit Krachtighuizen midden op De Veluwe.
Kort 9km en Krachtig 13km of Krachtiger 17km.

Kiest u voor Kort 9km, dan wandelt u door de Poolsche Driessen en over de heidevelden Groote Ark, langs het Lemen Huisje naar het zwaartepunt van Nederland.
De wandeling Krachtig van 14km brengt u verder over het landgoed Klein Boeschoten met de schaapskooien en
Krachtiger, de 17km wandeling, voert u ook nog langs het Watergraafsmeertje, een waar vogelparadijsje.
Laat u verrassen!

Praktische informatie

U kunt in Krachtighuizen uw auto gewoon langs de weg parkeren bij Het Smulhuisje.

Komt u met de bus uit Putten of Garderen? Neem dan lijn 107 en stap uit bij de halte Mooi Veluwe. Hotel Restaurant Mooi Veluwe is een gastvrij startpunt waar u hartelijk welkom bent voor een warme start. U bent dan 600m van de wandelroute af. De aanlooproute vindt u in de routebeschrijving. U bent nu na ruim 3km bij Het Smulhuisje in Krachtighuizen.

Kijk op de website voor de openingstijden van het startpunt, Het Smulhuisje in Krachtighuizen.

Startpunt Kort en Krachtig

Het Smulhuisje, Krachtighuizen
Krachtighuizerkern 24b
3881 PL Putten

coördinaten: N52.23900 E5.62437
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Fred den Hertog en Marion den Hertog.

16 reacties

16 februari 2023   

Reactie
Mooie rustige route over mooie lange lanen en langs heidevelden.
Door Joke en Cornelieke

28 oktober 2022   

foto
Reactie
Op een mooie herfstdag deze mooie afwisselende boswandeling gelopen. Genoten van de mooie paadjes en brede lanen, maar vooral van de vele kleuren en stilte. Pracht route!
Door Marion en Fred

21 november 2021   

Reactie
Goed beschreven en mooie route. Wel veel bos, maar op een zonnige herfstdag is dat prachtig. Bovendien wordt het bos ook afgewisseld met open stukken. De Krachtig(er) varianten voegen echt iets toe!
Door Ien

29 september 2020   

Reactie
Mooie route met leuke elementen als het zwaartepunt van Nederland. Na een regenperiode zijn sommige paden door paardensporen en modder minder goed bewandelbaar.
Door Annie en Ben van Lochem

21 april 2020   

Reactie
Een geschikte en mooie wandeling voor wandelaars die van bos en hei houden. Drie mogelijkheden om de lengte te kunnen kiezen is heel prettig.
Door Jan van Oeveren

6 september 2019   

Reactie
Mooie route door bos en langs hei. Veel sporen van wilde zwijnen maar helaas geen zwijnen gezien.
Door Bruun Feijen

21 juli 2019   

Reactie
Helaas viel de route van 9 km tegen, na 5 of 6 eerdere en fraaie routes te hebben gelopen. Relatief veel ruiterpad en lange, rechte stukken. Vooral de eerste 4 kilometer is de wandeling door het bos wat saai.
Door William

2 juni 2019   

Reactie
Een geweldige wandeling, 2 reeën gezien.
Door Flora

2 december 2018   

foto
Reactie
Ondanks dat het regende vonden wij dit een mooie afwisselende wandeling die goed beschreven is. Onderweg zijn er leuke bezienswaardigheden te zien, zoals het Huusje van Anna Vriezen-Moret en het zwaartepunt van Nederland.
Door Saskia en Jan

10 september 2018   

foto
Reactie
Op een hele mooie wandeldag deze supermooie route gelopen. Veel afwisseling en rijk aan hoogtepunten. En de koffie bij het start- en eindpunt is een aanrader!
Door Marion en Fred

27 oktober 2017   

foto
Reactie
Wat een prachtige afwisselende wandeling was dat afgelopen vrijdag in Putten. Een wandeling, aan te bevelen in zowel voor- als najaar. Klasse Peter! En het was weer een gezellige groep. Dank Janneke!
Door Bart Bruins Slot

14 juli 2017   

foto
Reactie
Vandaag deze prachtige route gelopen. We hadden het Drenthe gevoel dichtbij huis. De graanakkers stonden er prachtige bij met mooie kleurschakeringen inclusief de paarse korenbloem en vele laag vliegende zwaluwen opzoek naar insecten. Genieten!
Door Marlies

24 februari 2017   

foto
Reactie
Een prachtige wandelroute. Mooie oude loofbossen en schitterende heide velden. Zeer gevarieerde wandeling die ook nog eens uitstekend is beschreven. Wat ons betreft een aanrader.
Door Marion en Fred den Hertog

27 augustus 2016   

foto
Reactie
Aangezien het een warme dag zou worden hebben we bewust gekozen voor een route die veel door de bossen ging en zijn vroeg gestart. Een zeer mooie wandeling die goed te volgen is met de omschrijving. En de temperatuur was heerlijk in de bossen.
Door Wenno Zijlstra

27 februari 2016   

foto
Reactie
Vandaag kwam 'Kort' goed uit voor ons. Prima beschrijving. Geen hoogstandje, maar wel lekker om te lopen en te genieten van een verrassend mooi stuk heide. Wie weet zie je ook de kop van die 'ram' en stammetjes met sterren...
Door Harm en Tiny

7 februari 2016   

Reactie
Afwisselend, bos, hei, boerenland, lekker rustig tot eenzaam. Alleen wat nat zo in januari. Nog een keer doen in mei en in augustus....
Door B. Kooistra

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"