Leuvenhorst

18 km

Startpunt

P Poolseweg
Poolseweg
3852 PW Leuvenum

coördinaten: N52.30370 E5.71525

Introductie

Deze wandeling voert u door de naald- en loofbossen van Leuvenhorst en over een bijzonder stuifzand, het Hulshorsterzand. Centraal in deze route staat de schilderachtige Hierdense Beek die u op verschillende momenten in de wandeling volgt. Leuvenhorst is in alle jaargetijden een prachtig natuurgebied, maar in het najaar zijn de kleuren van de beuken bij de beek onovertroffen. Het Leuvenumse Bos is rijk aan wild. Er komen veel zwijnen en edelherten voor, maar ook kleinere dieren als de ree, de das en de vos. Er broeden 65 verschillende soorten vogels. Kort voor het eind van de wandeling komt u bij Hotel-Restaurant De Zwarte Boer waar het ’s zomers op het terras en ’s winters aan het haardvuur in de gelagkamer goed toeven is.
Bij ongunstige wind kan op het Hulshorsterzand het verkeer op de A28 hoorbaar zijn.

Praktische informatie

Let op: na langdurige, hevige regenval is onderdeel 2 van de route mogelijk niet begaanbaar omdat de beek dan buiten de oevers getreden kan zijn.

Het startpunt is met sommige navigatiesystemen makkelijker te vinden wanneer u Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 77 Ermelo intypt, postcode 3852 PV.
De Poolseweg is, wanneer u vanuit Staverden komt, de eerste halfverharde weg rechtsaf na De Zwarte Boer; komt u uit de richting Ermelo dan is het de weg links bij de eerste boerderijen van Leuvenum.
Als u met het OV komt, stapt u uit bij halte De Zwarte Boer.

Op deze route is onderweg geen horeca.
In Leuvenum, dicht bij het startpunt/eindpunt is Hotel-Restaurant De Zwarte Boer, zo-vr geopend vanaf 10.30 uur.

Tip: doe goede schoenen aan en neem voldoende water mee voor onderweg. Op zonnige dagen kan de temperatuur op het open stuifzand hoog oplopen! Na regenperiodes kunnen de paden en het bos bij de beek drassig zijn.
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Cees Carriere en Jos Baardemans.

20 reacties

31 mei 2023   

foto
Reactie
Gisteren deze altijd weer mooie route gelopen en aangepast aan de afsluitingen op het Hulshorsterzand. Je kan er altijd nog van genieten.
Door Ellen en Henk Kreeft

24 maart 2023   

foto
Reactie
Een heel mooie wandeling vooral vanwege de meanderende en soms breed uitvloeiende beek en het uitzicht over het Hulshorsterzand. Het terras van de Zwarte Boer blijft een aantrekkelijke afsluiting.
Door Jos en Cees

24 oktober 2021   

foto
Reactie
Prachtige route, heel afwisselend: bos, zandverstuiving & beek.
Door André Lensink

18 augustus 2021   

foto
Reactie
Wat was dit weer een prachtige afwisselende route.
Prachtig nu de heide bloeit. Gaan we zeker nog eens vaker lopen.
Door Herman en Els

31 januari 2021   

foto
Reactie
Mooie route door bos en open gebied. De Hierdense Beek voerde nog veel water af na wat natte dagen. Ik had het geluk een overdadige hoeveelheid normaliter zeldzaam ijshaar te kunnen fotograferen. Dankzij koud, zonnig en vochtig weer. Buitenkansje!
Door Aad van Dorp

4 november 2020   

foto
Reactie
Wat een mooie route. Vooral langs de beken is het prachtig.
Door Ward

9 augustus 2020   

foto
Reactie
Ondanks dat we de wandeling voor de derde keer liepen, blijft het een mooie wandeling die met warm weer prima te lopen is. We hebben de wandeling ingekort bij punt 2 en vervolgens weer opgepakt bij punt 4. Onderweg hebben we nog een zwijn gezien.
Door Saskia en Jan

13 oktober 2019   

foto
Reactie
Fantastisch!! We hebben genoten en het weer was heerlijk. Mooie variatie in het landschap. Gelukkig was het nog mogelijk om langs de beek te lopen.
We genieten volop van de mooisteroutes.nl
Door Ivo en Else

8 september 2019   

foto
Reactie
Mooie duidelijke route. Volledig met GPS gelopen. Mooi afwisselend met bos, hei en zandverstuivingen. Enig nadeel: geluid van de A28.
Door Hein

28 juli 2019   

foto
Reactie
Wat een afwisselingen op deze wandeling: allerlei soorten bos, een prachtige beek (helaas hier en daar in onderhoud), slingerende paden, (ver)dwalen op de zandvlakte (wát een hitte!) en tot slot een heel mooi beekdal. Een aanrader!
Door Marien

22 mei 2019   

foto
Reactie
Een super mooie afwisselende wandeling met mooie stukken langs de Leuvenumse Beek en een fraaie doorsteek over Hulhorsterzand. Wij troffen een mooie wandeldag en hadden een perfecte routebeschrijving.
Door Marion en Fred

5 november 2017   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling die we voor de tweede keer hebben gelopen, maar dit keer ingekort vanaf punt 2 en bij punt 4 weer opgepakt. Onderweg hebben we nog vijf herten gezien, maar jammer genoeg niet kunnen fotograferen.
Door Saskia en Jan

22 maart 2017   

Reactie
Een afwisselende wandeling langs beekjes en door bossen, over zandduinen en prachtige uitzichten. We hebben heerlijk genoten van al het moois in de natuur.
Door Loes en Theo van den Dool

28 oktober 2016   

foto
Reactie
Prachtige poolwandeling met Janneke. Schitterende herfstkleuren, paddenstoelen en een mooie zandverstuiving. Veel afwisseling. Helaas geen zonnetje, maar nu was het al heel erg mooi! Een aanrader!
Door Thea Ackema

20 maart 2016   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling, waarbij we werden verrast door een aantal zwijnen. Een wandeling die we zeer nog een keer gaan lopen en hopelijk zien we dan herten. Henk, nog bedankt voor het plaatsen van deze wandeling op de site.
Door Saskia

29 oktober 2015   

foto
Reactie
Vandaag op pad geweest met een wandelpool van De Mooiste Routes. Een perfecte dag voor deze tocht. Het was prachtig in de beukenbossen en zomers op het Hulshorsterzand. Een aanrader voor een mooie herfstdag!
Door Janneke

29 oktober 2015   

foto
Reactie
Prachtige wandeling! Op 29 oktober heb ik deze wandeling gelopen met Henk Kreeft. Zeer de moeite waard. Geweldige omgeving. Mijn mening is beïnvloed door het mooie weer en de geweldige herfstkleuren. Van harte aanbevolen!
Door Arie Kooy

25 oktober 2015   

Reactie
Op deze prachtige herfstdag deze mooie goed beschreven wandeling gelopen. Zeer afwisselend.
Door Cor en Gea

25 oktober 2015   

Reactie
Prima aangegeven route, erg afwisselend door de bochtige paadjes en de "bulten" door de zandverstuivingen. Mooi beekje. Genoten van de herfstkleuren en de paddenstoelen. Een absolute aanrader.
Door Patries en Wim van den Berg

17 juni 2015   

foto
Reactie
Mooie wandeling door bos en over een zandverstuiving. Vooral het beekdal en het Hulshorsterzand met uitzichten zijn van een zeldzame schoonheid. Ook de schaapskudde kruiste ons pad. We hebben met plezier gewandeld.
Door René en Tineke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"