De Lendevallei

wandelroute - 15 km of 19 km

Nabij Wolvega stroomt de rivier de Linde door het natuurreservaat Lendevallei. De route gaat voor een groot deel door deze oude veenafgraving met petgaten en grote stukken moeras, bekend om de vele vogelsoorten en bijzondere planten. U wandelt verder afwisselend door ongerepte natuur, over fietspaden en rustige landwegen. Het ene moment komt u door kleinschalig landschap, het volgende geniet u van mooie vergezichten. Al met al een wandeling die zeer de moeite waard is.

Praktische informatie

De wandeling start en eindigt bij Hotel Van der Valk. Onderweg is geen horeca.
Sommige paden zijn in bijna ieder jaargetijde zompig of modderig. Waterdicht schoeisel is dan ook zeer aan te bevelen.

Startpunt De Lendevallei

Hotel Van der Valk
Atalanta 10
8472 CA Wolvega

coördinaten: N52.87980 E6.02124
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

12 reacties

1 februari 2024   

Reactie
Op een zonnige winterdag deze route gewandeld. Prachtig en verstild! Echt een aanrader.
Door Cornelieke en Joke

16 april 2023   

Reactie
Een prachtig gebied waar ik graag een keer terug kom om te fietsen. De stukjes route over de onverharde paden waren prachtig. De verharde delen mogen van mij voor het wandelen iets meer afwisseling hebben.
Door Schaefer

5 augustus 2020   

Reactie
Mooie route door een prachtig gebied. Wat wij jammer vonden dat was dat er erg veel asfalt in de route zit.
Door Henk Moelker

21 april 2020   

foto
Reactie
Prachtige wandelroute. Heel afwisselend en nooit saai. Hoewel we gewend zijn om niet meer dan 15 km te lopen hebben we toch de hele route gelopen. De inkorting leek ons wat saai. 1,5m afstand houden was nergens een probleem, maar het was een werkdag.
Door Jos Vink

12 september 2019   

Reactie
Schitterende wandeling, door bijna een oorspronkelijke landschap grotendeels langs de rivier de Linde. Op verschillende momenten lieten herten zich bewonderen. Voor ons een onbekend en mogelijk ondergewaardeerd wandelgebied.
Door Ria en Rien, Almere

6 juli 2019   

Reactie
Schitterende wandeling langs de rivier de Linde. Mooi afwisselend landschap, lopend door landerijen, langs sloten vol met bloeiende waterlelies en fraaie uitzichten naar met water overgelopen weilanden vol met weidevogels, ganzen en zwanen.
Door Klaasje Koster

10 juni 2017   

foto
Reactie
Een prachtige route, die ik iedereen warm kan aanbevelen. Eruit springt het traject langs de Linde inclusief het natuurgebied.
Door Wiebe de Bruin

25 maart 2017   

Reactie
Een juweel van een wandeling met als absoluut hoogtepunt het gedeelte langs het riviertje de Linde en de tocht door de Lendevallei. Verder nog door een aantal mooie natuurgebieden en vooral veel stilte. Het smaakt naar meer in deze omgeving.
Door Loes en Theo van den Dool

29 april 2015   

Reactie
Luuk, bedankt voor het organiseren van deze dag.
Prachtige route, beslist de moeite waard!
Door Trudi

29 april 2015   

foto
Reactie
De route gewandeld met een wandelpool. Gezellige mensen en een mooie wandeling door schitterende natuur. Goede ontvangst bij Van der Valk. Na afloop van de wandeling met een aantal wandelaars de pool afgesloten met een drankje.
Door Luuk Jacobs

29 april 2015   

Reactie
Prachtige route. Erg prettig vond ik het tempo en de rustpauzes. Het is me heel goed bevallen. Luuk, bedankt voor je begeleiding. Ik heb me inmiddels aangemeld bij de site De Mooiste Routes.
Door Wilma 't Hoen

29 april 2015   

foto
Reactie
Plezierige wandeling in een schitterend gebied met dank aan de kaartlezer Luuk Jacobs. De foto benadrukt de weidsheid van het gebied.
Door Jeanette de Jong

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"