Hoog en Laag Land

wandelroute - 16 km

Deze gevarieerde wandeling voert u door de oude Poelpolder langs bollenvelden en door de hakhoutbossen van Wassergeest en het Keukenhofbosch. De route is ook buiten het bollenseizoen aantrekkelijk om te lopen. Onderweg klimt u over diverse hekjes en komt u een zelfbedieningspontje tegen. De naam van de route is al gauw duidelijk als u langs de Ringsloot loopt, deze is zo hoog gelegen dat u bij de woningen in de slaapkamer naar binnen kunt kijken.

Praktische informatie

Startplaats per bus bereikbaar, halte Hyacinthenstraat.
Kom tijdens de openingsdagen van Keukenhof op tijd vanwege mogelijke fileproblemen.
In Sassenheim en Lisse is voldoende horeca.
De route heeft een alternatief 1 voor het zelfbedieningspontje en alternatief 2 voor een zeer drassig gedeelte; gps'ers volgen respectievelijk Alt1HoLa pont en Alt2HoLa nat.

Startpunt Hoog en Laag Land

Cinema Floralis
Floralisplein 69
2161 HX Lisse

coördinaten: N52.25850 E4.55740
Met dank aan de routemaker(s) Carla Stigter en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

4 reacties

18 april 2021   

Reactie
Leuke route, in deze tijd van het jaar met prachtige kleuren van de bollenvelden. Veel afwisseling, met opstapjes, trekpontje en smalle weidepaadjes. Wel goed uitkijken op de boeren landweggetjes langs de bollen vanwege de enorme toeristische drukte.
Door Anne-Marie

7 april 2019   

foto
Reactie
In deze tijd van het jaar loop je langs velden vol bloeiende narcissen en geurende hyacinten. Prachtig! Hier en daar bloeien er ook al tulpen, maar het duurt nog enkele weken voordat je in deze regio overal velden met bloeiende tulpen ziet.
Door Angeline

7 april 2019   

foto
Reactie
Ongelooflijke leuke wandeling op een zonnige zondag in april. De bollenvelden zijn prachtig en er zijn onderweg een paar bollenkwekers open waar je gezellig rond kunt kijken of iets kunt nuttigen. Vooral die aan het eind van de Herenweg is erg leuk!
Door Jose en Rob

8 augustus 2016   

Reactie
Een prachtige route, afwisselend: dijken langs poldersloten, oude droogmakerij en tuindersdorpen met kleurrijke bloemenpracht en oude bossen. Ook in deze tijd nog schitterend.
Door Anne

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"