Riet kieke

8 km of 12 km

Startpunt

Theeschenkerij Jordaan
Scholtenhagenweg 42
7481 VP Haaksbergen

coördinaten: N52.13960 E6.72487

Introductie

Deze wandeling ten zuiden van Haaksbergen voert u over landgoed Het Lankheet, een gebied dat gekenmerkt wordt door uitgestrekte bossen en verspreid liggende heideveldjes. Ook wandelt u langs de Buurserbeek, die de laatste jaren op een aantal plaatsen zijn natuurlijke loop heeft terug gekregen. Aan het eind van de route passeert u een mooie watermolen. Verrassend is waterpark Het Lankheet, waar u iets te weten kunt komen over een bijzondere vorm van waterzuivering met behulp van riet.

Praktische informatie

Bij de start zit Theeschenkerij Jordaan, na een paar honderd meter passeert u Erve Bruggert. Vlak voor het einde komt u langs hotel-restaurant De Watermölle. Kijk op de websites voor de openingstijden.

Na regen kan het op delen van de route erg nat zijn. Zorg daarom voor goed waterdicht schoeisel.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Jan Leenhouts en Marian Leenhouts.

24 reacties

13 november 2022   

foto
Reactie
Niet alleen kieke naar riet. Het was ook kieke naar bossen in herfsttooi, kieke naar de meanderende Buurser Beek (met water erin). Kortom, veel moois op deze prachtige route om naar te kieke...
Door Willy en Jan

19 juli 2021   

foto
Reactie
Wat een mooie wandeling. Vooral het gedeelte langs de beek hebben we als bijzonder ervaren. En dan de stilte overal. Heerlijk.
Door Han en Ineke

14 mei 2021   

foto
Reactie
We hebben deze route (12 km versie) in de afgelopen jaren verschillende keren gelopen. Met veel plezier. Door de diverse ingrepen van de mens oogt het gebied steeds meer als ongerepte natuur. Saillant detail: aanplant van pijnbomen als laanbomen.
Door Annie en Ben van Lochem

19 maart 2021   

foto
Reactie
Dat waren vandaag 12 prachtige kilometers door een mooi afwisselend landschap. Waterdichte schoenen aan te raden. Lekkere coffee to go bij de watermolen.
Door Patricia de Gruiter

27 januari 2021   

Reactie
Het was een wat nevelige dag. Dan loop je een wandeling met zoveel verschillende natuur momenten. Een fantastische route voor elk seizoen. Dank voor de maker van deze route.
Door Ank Oonk

11 december 2020   

Reactie
Een mooie wandeling door een bijzonder gebied, een voorbeeld hoe ook elders met waterberging kan worden omgegaan. Vooral de stukken bij landgoed het Lankheet vond ik prachtig met de rietvelden met helofytenfilters, het klimaatbos en de stapstenen.
Door Nynke

12 november 2020   

foto
Reactie
Prachtig herfstwandelingetje in deze coronatijd. Mijn wandelmaatje stapsteende een beetje angstig over het hoogstaande water in de kidneypool! En coffee To Go met Apfelstrudel bij de Oostendorper Watermolen, wat wil je nog meer!
Door Hans Gouman

5 november 2020   

foto
Reactie
Een prachtige route door een schitterend landschap. Als extra verrassing is er (ook in Coronatijd) bij restaurant de Watermölle een gezellige kiosk open waar je koffie, thee, soep e.d. kunt kopen. Een leuk gesprek gehad met de eigenaren.
Door Ria en Henk

11 oktober 2020   

foto
Reactie
Prachtige route. Bij de Jordaan is het gezellig zitten. Ook de omgeving bij de watermolen is super mooi!
Door Bert en Gerda

12 juni 2020   

foto
Reactie
Als afscheid van Twente deze afwisselende route gelopen. Mooie bossen en leuke watertjes en natuurlijk riet. Waterpark Lankheet is leuk om te doen en de watermolen prachtig! Weer 2 reeën gezien. Het was weer genieten. Janneke, bedankt voor deze leuke route.
Door Peter en Tineke de Graaf

14 juli 2019   

Reactie
Bijzonder mooie afwisselende route. Met horeca aan het begin en vlak bij het einde van de route. En kunstobject onderweg. Wij hebben de volledige route gewandeld, de beschrijving klopte perfect. Een aanrader.
Door Hans en Annie

4 januari 2019   

Reactie
Wat een prachtig gebied! Een zwaar bewolkte dag maar toch heerlijk gelopen, wat een mooie kleine paadjes!
Door Joke, Piet en Renny

25 december 2018   

Reactie
Teveel wandelaars vandaag, maar verder een mooie, afwisselende en goed beschreven route. Veel vogels gezien. Leuk en toch altijd weer bijzonder om de midwinterhoorn te horen, tijdens deze kerstwandeling.
Door Mirjam

7 mei 2018   

foto
Reactie
Een leuke wandeling die goed beschreven is. Bij het ven werden we begroet door wel 1000 groen kwakende kikkertjes. Onderweg zie je veel bezienswaardigheden, zoals de grote tunnelbuis en als klapper “De Oostendorper Watermolen”.
Door Frans en Betsie

8 april 2018   

foto
Reactie
Op 8 april 2018 voor de tweede keer deze wandeling gelopen. Ook dit keer vonden wij de wandeling erg afwisselend door de afwisseling in bosgebied en door de bezienswaardigheden. Dit keer hadden wij het geluk om een ree tegen te komen.
Door Saskia en Jan

4 juni 2017   

foto
Reactie
Op zich een leuke tocht echter waren er stukken waar het gras bijna een meter hoog stond. Voor de rest een prima tocht in een mooie omgeving. Lunchen bij de molen is een aanrader.
Door Fokkes on tour

9 mei 2017   

foto
Reactie
Een hele mooie wandeling in een prachtige omgeving. En op de terrasjes van Jordaan en Bij d'n Watermölle is het heerlijk toeven. Chapeau voor de routemaakster!
Door Louis en Annemarie

6 november 2016   

foto
Reactie
Het was genieten op deze fraaie herfstdag. Veel moois gezien: verkleurde bomen, paddenstoelen, een prachtig waterpark, olie- en watermolen en de mooie Buurserbeek. Over schitterende bospaadjes gelopen. Deze wandeling is een juweeltje !
Door Jan en Willy ter Haar

9 september 2016   

foto
Reactie
Vandaag deze prachtige route gelopen. Heerlijk gewandeld. Er zijn inderdaad wat paden bij die aardig aan het dicht groeien zijn maar het is (nog) goed te doen. Wij hebben genoten vandaag 👍
Door Harry en Marian

21 augustus 2016   

Reactie
Prachtige, afwisselende wandeling en goede beschrijving. Alleen het tweede stukje pad van 270 meter langs de Buurserbeek was lastig, want de brandnetels stonden er hoog. Is het parallelpad een optie? (Noot van de redactie: het parallelpad was inderdaad een geschikte optie. De route is op dit punt aangepast.)
Door Lucy

24 juli 2016   

foto
Reactie
Een mooie wandeling die goed beschreven is. Onderweg zie je veel bezienswaardigheden, zoals de grote tunnelbuis. Deze wandeling is ook geschikt voor honden die van water houden. Alleen het ijzeren beest gemist.
Door Saskia en Jan

17 juli 2016   

Reactie
De 12 km route is een pareltje met onderweg ook nog 'ns rijpe bosbessen als toegift !
Door Annie en Ben van Lochem

28 maart 2016   

Reactie
Het zou vandaag stormen en regenen maar dat viel erg mee.
Heerlijke afwisselende wandeling. Zeer warm aanbevolen!
Door Gerda Keur

16 april 2015   

foto
Reactie
Wat een afwisseling in deze route! Het ven en het (redelijk droge) pad er langs vonden we fantastisch! Net als het waterpark met z'n indrukwekkende rietvelden. En niet te vergeten de prachtige watermolen! Maar pas wel op voor het ijzeren beest!
Door Harm en Tiny van der Meer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"