De Mei-Den

9 km of 16 km

Startpunt

Eetcafé d'r Pley
Pley 2
6255 AG Noorbeek

coördinaten: N50.76880 E5.81028

Introductie

De Mei-Den brengt u door de Buurtschappen Schey, Terhorst en Banholt. Na het verlaten van Banholt wordt u verrast door een weids uitzicht over het Maasdal. Wandelt u de korte versie dan mist u dit mooie uitzicht.
De route gaat over landelijke weggetjes, veldwegen, door weiland en door of langs het bos.
U komt langs de Groene Hotspot 9: Het typische Bergenhuizen. Voor meer informatie over de tien Groene Hotspots in Zuid-Limburg, zie: Groene Hotspots.

Noorbeek en omgeving is in april 2018 door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) benoemd tot het eerste icoonlandschap van ons land.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar met bus 57, halte Dorpstraat.
Komt u met de auto: er is een parkeerplaats aan de Sint Maartensweg. Ook is er een parkeerstrook in de Paviljoenstraat ter hoogte van huisnr. 5.

Voor openingstijden van het startpunt zie Café d'r Pley.
Voor een horecastop kunt u terecht bij Taverne in de Smidse in Mheer.
Voor wandelaars die de 16km lopen, is een eerste rustmoment mogelijk bij De Bresserie in Banholt.
Langs de route komt u ook regelmatig een bankje tegen.

Het ieder jaar plaatsen van de Mei-den is een oude traditie en een echt dorpsfeest. Op YouTube is een filmpje te zien over wat er allemaal bij komt kijken voor de nieuwe Gerlachusden in Banholt kaarsrecht voor de kerk staat: Sint Gerlachusden.
Met dank aan de routemaker(s) Lenie Damsma en aan de controleur(s) Paul Doorenbosch en José van Vonderen.

5 reacties

4 februari 2023   

Reactie
Prachtige afwisselende wandeling! Zeker op een heldere dag om alle vergezichten goed te zien. Door de regen van de afgelopen tijd waren de niet verharde paden wel erg modderig en soms glad. Gedeelte door België is ook mooi. Fijn de horeca onderweg.
Door Jan Willem en Martine

2 februari 2022   

foto
Reactie
Als zes sterren kon, hadden we deze zeker gegeven. Prachtige wandeling, mooi uitzicht tot aan de Pietersberg. En natuurlijk avontuurlijke paden na de regen van gisteren.
Door Ellen en Ruud

8 juni 2021   

foto
Reactie
Een hele mooie route met mooie vergezichten en verrassende stukjes door het bos. Zorg bij mooi weer in de zomer voor voldoende bescherming tegen de zon, want flinke stukken gaan tussen de akkerlanden door.
Door Marien

9 september 2020   

foto
Reactie
Een prachtige, golvende ronde om Noorbeek. Veldwegen en vergezichten, bossen en akkers. Hoogtepunten zijn het uitzicht over het Maasdal vanuit Banholt en het neerkijken op Noorbeek. Aanrader!
Door Joke en Jos

4 april 2019   

Reactie
Neem vooral een verrekijker mee wanneer u Mei-Den loopt. Vanaf het bankje bij Banholt is het echt genieten. Wist je dat Banholt eeuwen geleden een eiland was? Het lag toen in de zee. Bij punt 4 liggen wel 5 omgewaaide bomen, dus klim en klauterwerk.
Door W en E

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"