Dwingelderzand

15 km

Startpunt

Parkeerterrein aan de Bruges
Bruges
7991 CE Dwingeloo

coördinaten: N52.83480 E6.36302

Introductie

Deze wandeling brengt u vanuit Dwingeloo – met z’n mooie en gezellige brink – door open gebied naar Lhee, waar nog een aantal oude, goed geconserveerde Saksische boerderijen staan. Door de bossen van het Lheeder- en Dwingelderzand gaat u naar de Dwingeloosche Heide met de mooie Davidsplassen. Daarna keert dan over leuke paden en paadjes door en langs bossen en bosstroken terug naar Dwingeloo.
Het grootste deel van de route is onverhard.

Praktische informatie

Parkeerterrein aan de Bruges is een parkeerterrein voor lang parkeren.
Het startpunt is vanuit Meppel met de bus bereikbaar. Uitstaphalte Brink, Dwingeloo.
Onderweg is horeca in Lhee: Landhotel De Borken in Dwingeloo.
Wilt u, voor u aan de wandeling begint, eerst iets drinken in een horecagelegenheid? Enkele minuten na de start komt u in het centrum van Dwingeloo, waar daarvoor voldoende gelegenheid is. Bijvoorbeeld Hotel Wesseling, Brink 26, dagelijks geopend.
Ook na de wandeling is het op de Brink gezellig vertoeven. Een paar mogelijkheden:
Proeverij van Dwingeloo, Brink 51, geopend di t/m za 8.30 - 17.00 uur.
De openingstijden van De Zaagkoele, Brink 36, en Fanelli's ijs en koffie, Brink 45, vindt u op de websites.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Egbert Klasens en aan de controleur(s) René de Jong.

9 reacties

15 december 2023   

foto
Reactie
Weer even fijn naar Drenthe om te wandelen. Helaas geen zon maar wel droog en milde temperatuur. Bijna geen mens gezien. Wel een paar uitdagende paadjes met bomen die over het pad heen lagen en diepe grote plassen. Met goede schoenen geen probleem.
Door Ina van der Goot

9 juli 2022   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route, bos, heide, landerijen en de plaatsen Lhee en Dwingeloo. Verre gezichten bij de Davidsplassen. De kijkhut is echt de moeite van een bezoek waard.
Door Roelof en Jeannette

16 januari 2021   

Reactie
Prachtig, zeer afwisselend.
Door Hélène

13 december 2020   

foto
Reactie
Wat een prachtige route; een stukje Dwingeloo met haar mooie kerk, mooie oude boerderijen in Lhee, prachtige bospaden, het verrassende Westeinderesch, de statige havenzathe Oldengaerde en absolute topper de Davidsplassen! Een aanrader deze wandeling!
Door Diana Dekker

26 juli 2020   

foto
Reactie
Een fraaie route door de natuur, waar je van elke honderd meter kunt genieten. Er zijn veel bossen, afgewisseld met zandpaadjes. Met deze wandeling bent u aan het goede adres.
Door Loes en Theo van den Dool

12 juli 2018   

foto
Reactie
Door leuke plaatsjes, met authentieke boerderijen, door het bos en over de heide. De kijkhut was gesloten omdat de wespen er dit seizoen beslag op hebben gelegd.
Door Ank de Graaff

4 juli 2018   

foto
Reactie
Een hele mooie en gevarieerde wandeling. Vooral het stuk door de bossen en langs de heide met de Davidsplassen is prachtig.
Door Janneke Kruizinga

5 april 2017   

Reactie
Een erg mooie en afwisselende route, hier en daar zelfs avontuurlijk door de omgevallen bomen op de bospaadjes. Karakteristieke boerderijen en landhuizen, bos, heide en vennen, dat alles onder een fraaie Hollandse wolkenhemel. Ik heb genoten!
Door C. van Soeren

2 januari 2017   

Reactie
Prachtige route! Op een voor mij redelijk bekend gebied, toch weer nieuwe paden ontdekt. Afwisselend. Duidelijk beschreven.
Door Van der Meer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"