Kop op!

wandelroute - 8 km

Kop op! brengt u naar grote hoogten, voor Nederlandse begrippen dan. De wandelroute voert u over de heuvels en door de gevarieerde bossen rond de Amerongse Berg. De hoogste berg van de provincie wordt niet overgeslagen. De klimmetjes zijn echter niet steil. Onderweg heeft u verschillende plekken waar u van een panoramisch uitzicht kunt genieten.

Praktische informatie

De horeca bij de start, Mas Montagne, is wo -zo geopend van 10 tot 18 uur.

Startpunt Kop op!

Mas Montagne
Veenseweg 28
3958 ET Amerongen

coördinaten: N52.00360 E5.47867
Met dank aan de routemaker(s) Jos Baardemans en aan de controleur(s) Marion den Hertog en Fred den Hertog.

13 reacties

23 augustus 2023   

foto
Reactie
Een korte maar pittige 'bergtocht' in de Boswachterij Amerongse Berg. De heide op de Elsterberg volop in bloei, dus nu extra mooi.
Door Marion en Fred

31 oktober 2022   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling! Wat een kleurenpracht in de bomen, het mooiste vd herfst 🍁 Er zitten diverse statige beukenlanen in die nu nog mooier zijn dan normaal. En de lariksen aan het begin vd route zijn ook al okergeel. Prachtig.🤩
Door Sonja

18 oktober 2022   

foto
Reactie
Door ochtendmist werden ontelbare spinnenwebben zichtbaar. Kleine bruidssluiers in de heide en de dennetjes. Zonneharpen, dampende boomstammen, paddenstoelen in overvloed, warme herfstkleuren langs de heide, superpaadjes! Zelfs de ram was er nog...
Door Harm en Tiny

7 december 2021   

foto
Reactie
In een winters sfeertje een prachtige korte wandeling met 180 hoogtemeters. Goed beschreven en sprookjesachtige paadjes.
Door Marion en Fred

5 september 2021   

foto
Reactie
Op een zonnige dag genoten van deze route! De mooie, smalle paadjes, de wonderbaarlijke uitzichten (je kijkt 30 km weg….!!), de klimmetjes: een prachtige route!
Door Ria en Yvonne

30 december 2020   

foto
Reactie
Gelukkig nog net een parkeerplek bij ‘t Berghuis, het krioelde van de mountainbikers. Na een paar minuten werd het heerlijk rustig in het bos, met mooie kleine paadjes en struinen door over de hei, een mooie Top Kop Op route, dank jullie wel!
Door Hans en Els

18 oktober 2020   

Reactie
Wat een prachtige wandeling, genieten uitkijk over Betuwe, richting Nijkerk, Veenendaal en uiteindelijk Amerongen, stuw. Leuke smalle paadjes, en... een goed te volgen beschrijving. Alle complimenten en bedankt.
Door Carla

10 oktober 2020   

foto
Reactie
Prachtig!! Veel smalle bospaadjes, ook van die lekkere verende zachte bospaden, paar mooie uitzichten en heel veel paddenstoelen 🍄
8 km genieten.
Door Sonja

28 maart 2020   

Reactie
Prachtige wandeling, mooie uitzichten, kleine paadjes, en nauwelijks anderen.
Door Petrien

22 maart 2020   

Reactie
Terwijl een bedreigend virus over de wereld gaat gingen wij op pad, voorbereid op grote drukte. Opluchting, wat een rust, steeds weer nieuwe kleine afslagjes waar nauwelijks iemand liep. Heerlijke route, hulde!
Door Yvonne en Joke

2 november 2018   

foto
Reactie
Een route die je over verrassende eenmanspaadjes leidt. Je komt op enkele mooie hoogte punten van boswachterij de Amerongse Berg. Kort maar zeker aanbevelenswaardig.
Door Marion en Fred

19 juli 2018   

foto
Reactie
't Berghuis is erg leuk start- en eindpunt. De route heeft gevarieerde bossen en paden. Verrassend mooi pad door de heide. We hadden een echt vakantiegevoel door het steeds stijgen en dalen. De eenzame eik is top. Warme dag werd cool.
Door Freek en Liesbeth

27 juni 2017   

foto
Reactie
Opeens stonden we oog in oog met een ram... Ga ook eens op zoek naar zijn robuuste kop in deze prachtige route met treffende titel. Lekkere klimmetjes met prachtig uitzicht als beloning en fantastische (lekker lange) eenmanspaadjes.
Door Harm en Tiny

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"