Hart van de West-Bommelerwaard

10 km of 17 km

Startpunt

Parkeerterrein De Lieskampen
Donkerkade
5315 NZ Gameren

coördinaten: N51.78890 E5.16545

Introductie

Deze wandeling voert door het hart van de West-Bommelerwaard. De korte variant laat de dorpen praktisch links en rechts liggen en probeert zo min mogelijk asfalt te gebruiken. Daarbij wandelt u door twee kleine natuurgebieden, te weten De Lieskampen en De Rampert. De lange route loopt door twee oude dorpen met fraaie boerderijtjes.

Praktische informatie

De wandeling gaat door de velden van het rivierengebied, polderland dus. In natte periodes verdient het daarom aanbeveling om stevig, waterdicht schoeisel te dragen en, om de broek netjes te houden, wellicht beenkappen (gamaschen).

Jammer genoeg is er geen horeca onderweg, dus zelf wat te drinken/knabbelen meenemen...

Het laatste deel van de wandeling door De Lieskampen kan in periodes dat het gras en de verdere begroeiing nog niet gemaaid zijn, maar wel hoog staan wat moeilijk te vinden zijn. Daarom als extra kaart B.
Met dank aan de routemaker(s) Marianne Grim-Kerkhoven en Loes en Theo van den Dool en aan de controleur(s) Niek Sanders.

7 reacties

6 oktober 2023   

foto
Reactie
Mooie route door de polder.
Door Niek Sanders

20 september 2022   

foto
Reactie
De variant van 10 km: rustige omgeving, veel gras onder de voeten, zeker geen afrader, maar wel een tikkie saai.
Door C. en A. Daalder

2 februari 2022   

foto
Reactie
Mooie wandeling bij Gameren. Helft langs beken en sloten, nu pittig om te lopen door water en modder. Maar het totaal was heerlijk met veel afwisseling en rust.
Door Evert Jan

18 februari 2021   

foto
Reactie
Het begin en eind is mooi. De lus naar Kerkwijk en Bruchem wat veel asfalt. Maar er is altijd veel te ontdekken en te noteren. Voor de liefhebber een verslagje en foto's: https://www.jansiemonsma.nl/448658356
Door Jan Siemonsma

3 juni 2020   

foto
Reactie
Een heerlijke wandeling over mooie paden en langs veel water! Fijne doorkijkjes, leuke oude boerderijtjes en prachtige weidevelden. Veel geluid van vogels en kikkers en nauwelijks mensen tegengekomen! Een echte aanrader! Neem wel anti muggenspul mee!
Door Marijke van Uden

13 oktober 2018   

foto
Reactie
Mooie nazomerdag. Wandelen ten westen van Zaltbommel langs lange weteringen. Rustig en ruimtelijk. Goed onderhouden klompenpaden. In de winter doen we laarzen aan. Ook leuk. Korte route gedaan. Polders zijn prachtig, gewoon zo laten.
Door Liesbeth en Freek

14 juni 2015   

Reactie
Mooie wandeling, vooral aan begin en eind. Middendeel heeft veel asfalt. Het gras staat erg hoog op de paden. Maar dat leverde wel een onverwachte ontmoeting op met een patrijs, die rustig bleef zitten.
Door Peter

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"