Dwars door de Drunense Duinen

wandelroute - 15 km

Een prachtige gps-wandeling dwars door de Loonse en Drunense Duinen. Vanuit de Rustende Jager wandelt u via Bosch en Duin naar De Drie Linden en vervolgens terug naar het startpunt. De route doorkruist voor een groot deel het duingebied dat gekenmerkt wordt door zandvlakten en stuifduinen. Het is daarom een pittige, maar wel zeer fraaie en avontuurlijke wandeling die veelal paden vermijdt. Eigenlijk alleen goed te doen met behulp van GPS! Leuke pauzepunten en wisselende landschappen. Daarnaast is er voor de oplettende wandelaar vrijwel altijd (ree)wild te zien.

Praktische informatie

Let op: deze tocht kan alleen met een gps-apparaat of -app gevolgd worden. Er is geen routebeschrijving.

Zie voor de (ruime) openingstijden van de horeca: De Rustende Jager, Herberg De Drie Linden en Brasserie Bosch en Duin.
Desgewenst kunt u de wandeling ook bij een van de andere horecagelegenheden starten. De alternatieve startpunten zijn met een waypoint gemarkeerd.

Startpunt Dwars door de Drunense Duinen

De Rustende Jager
Oude Bosschebaan 11
5074 RC Biezenmortel

coördinaten: N51.63960 E5.14876
Met dank aan de routemaker(s) René van den Elsen en aan de controleur(s) Patrick van Kempen.

7 reacties

17 februari 2024   

foto
Reactie
Heerlijke route over heuvels, bossen en zand. Route gestart in Giersbergen en tegen de richting in gelopen. Ook op deze route kon je merken dat er veel regen is gevallen, moest soms een beetje improviseren, maar door het zand lopen ging makkelijker.
Door Freek Jansen

10 juni 2023   

Reactie
Prachtige route. Wij liepen in de ochtend met als startpunt Bosch en Duin. I.v.m. de warmte eerst het gedeelte door het zand. Dat bleek een goed plan. Het is al langere tijd droog, dat maakte de tocht uitdagend, de (ruiter-)paden waren erg mul.
Door Anita

1 september 2022   

foto
Reactie
Bijzonder mooie en afwisselende route. Pittig door de mulle zandpaden en de zandvlakte. Maar wat mooi!
Door Johan Oude Engberink

6 juli 2020   

Reactie
Afwisselende route. Geeft een mooi beeld van dit unieke gebied. Gestart bij Bos en Duin. Dus meteen na de start, het prachtige zicht op de enorme zandvlakte. Gps klopt helemaal!
Door Anita

15 februari 2017   

Reactie
Genoten van deze prachtige tocht in een mooi gebied. Gestart in Giersbergen. Bij de horeca aan de rand van het gebied behoorlijk druk. Vooral zomers erg in trek. In de winter kom je op de route weinig mensen tegen. Een pluim voor de routemaker.
Door M.F. Sinke

13 oktober 2016   

foto
Reactie
Een hele mooie en stevige struintocht door een uniek gebied. Op donderdag en vrijdag is er in Giersbergen met koffie- en theehuis De Maaihoeve een zeer charmant alternatief voor de alom bekende grote horeca.
Door Louis en Annemarie

26 maart 2016   

Reactie
Een prachtige route door bos-, heide- en duingebied.
Door Peter en Tilly Meulenbroeks

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"