Witte Veen en Buurser Beek

wandelroute - 12 km

Het Witte Veen is een van de weinige nog overgebleven hoogvenen in Nederland. Deze wandeling voert u daar via zandpaden en een vlonderpad door. U komt langs natte heide, bosjes, waterplassen en zompige velden met biezen en veenpluis. Aan het begin en het einde van de wandeling loopt u langs de slingerende Buurserbeek. Halverwege wandelt u een kort stuk door Duitsland, waar de watermolen Haarmühle door de beek aangedreven wordt. Er grazen Schotse Hooglanders in het gebied.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar per bus; stap uit bij halte Haaksbergen-Braambrug. Bij de start zit restaurant Hooge Esch. Onderweg kunt u pauzeren bij Landgasthof Haarmühle.

Startpunt Witte Veen en Buurser Beek

Hooge Esch Buurse
Alsteedseweg 38
7481 RW Haaksbergen

coördinaten: N52.13900 E6.84618
Met dank aan de routemaker(s) Hans Gouman en aan de controleur(s) Kees Spee.

10 reacties

7 april 2024   

foto
Reactie
Een hele verassende en afwisselende route. Ik heb er van genoten.

Er wordt uitdrukkelijk gevraagd om de hond aan de lijn te houden anders worden er gebieden langs de beek afgesloten!
Door Kees

18 oktober 2023   

Reactie
Vandaag deze prachtige wandeling gemaakt. Eigenlijk 5 sterren maar door de vele natuurherstelwerkzaamheden in Witte Veen en daardoor met hekken afgesloten paden één ster minder. Toch hebben we volop genoten.
Door Myriam

3 mei 2023   

foto
Reactie
Ik liep de route vandaag omdat controleur Inge wat opmerkingen had die ik moest checken. Het broekbos waar je over vlonders door loopt, is nog mooi open. De koeien hielden zich op afstand, reigers zochten tussen hen naar kikkers en de leeuwerikken kanarieden...
Door Hans Gouman

30 april 2023   

foto
Reactie
Prachtige wandeling, heel afwisselend! De Haarmuhle is ook een leuke plek om koffie te drinken of te lunchen. Tip: naast de molen staat altijd een kraampje waar je lekker Duits brood kunt kopen!
Door Inge Morrenhof

15 maart 2023   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende wandeling. Zo loop je tussen de weilanden en zo weer in bosrijk gebied. Veel beekjes onderweg. Een aanrader!
Door Nicole en Mirjam

15 februari 2023   

foto
Reactie
En weer………genoten van deze mooie wandeling op een heerlijke mooie zonnige dag 👍😎😍
Door Marian en Harry

22 november 2021   

foto
Reactie
Op deze heerlijke zonnige dag genoten van deze mooie wandeling.
Door Harry en Marian

16 oktober 2021   

foto
Reactie
Een gevarieerde tocht door stil gebied. Veel moois op de route: bos, hei, vennetjes, beek en prachtige vlonderpaden door het veen. Een leuk uitstapje naar Duitsland: de Haarmühle ligt op een fraaie plek. Een juweeltje deze wandeling!
Door Jan en Willy ter Haar

2 oktober 2021   

foto
Reactie
Jaa, en weer een aanwinst voor Twente erbij. Prachtige omgeving, goed beschreven route. Heerlijk dat je ook nog onderweg in Duitsland bij de watermolen kan rusten en ook van het terras kan genieten in oktober. Met een aangelijnde hond ook heel fijn!
Door Lidy met hond Jaen

18 augustus 2021   

foto
Reactie
Wij mochten de conceptversie van deze route al lopen. Dat was genieten! Het Witte Veen is heel gevarieerd: droog en nat, hei, vennen, bos, moeras en meer. De Buurserbeek is prachtig. En bij de mooie Haarmühle is het heerlijk pauzeren. Een aanrader!
Door Janneke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"