Peelranden en Maasheggen

52 km of 66 km

Startpunt

H. Kruisvinding Kerk
Oudedijk 43
5409 Odiliapeel

coördinaten: N51.64400 E5.70344

Introductie

Het noordoostelijke deel van Noord-Brabant is een aaneenschakeling van mooie natuurgebieden, afgewisseld door een lappendeken van akkers en weiden en verbonden door rustieke weggetjes. Een eldorado voor de fietser.
De tocht begint in Odiliapeel en voert u al snel door de Wanroijsche Peel, waarna u door de Staatsbossen bij Sint Anthonis fietst. Bij Samsbeek kunt u een uitstapje maken naar een sluizencomplex. Daarna gaat het noordwaarts langs de Maas en door het natuurgebied De Maasheggen. Bij St. Agatha passeert u het Kruisherenklooster. Op deze plaats staat al sinds de 14e eeuw een klooster, waarmee het het oudste, nog steeds bewoonde, klooster van Nederland is. Na St. Agatha buigt u naar het westen af om via Mill en door de Princepeel weer terug te komen bij het startpunt.

Praktische informatie

Als u per trein reist, kunt u vanaf station Boxmeer of station Cuijk de route vrij eenvoudig oppakken.

Wilt u de 52km variant fietsen start dan bij De Heksenboom, zie de link hieronder. U kunt dan parkeren op de Natuurpoort.

Horeca vindt u in de Staatsbossen bij St. Anthonis: De Heksenboom.
In Oeffelt aan de Maas passeert u Het Veerhuis.
Klik voor de exacte openingstijden op de links.
Met dank aan de routemaker(s) Piet de Bruin en Mieke Timmer en aan de controleur(s) Corry van Oudheusden.

5 reacties

25 juni 2023   

foto
Reactie
Een prachtige, afwisselende route door Brabant op zijn mooist. Het weer was meer dan goed, maar er was veel schaduw bij het fietsen. Bij het Veerhuis was het goed vertoeven en keek je een eind weg over het water. Een aanrader deze route.
Door Nico en Corry

16 mei 2023   

foto
Reactie
Mooie, gevarieerde, route, die wij fietsten op een mooie zonnige dag. Ook veel bijzondere fietspaadjes. Erg leuk! Bij het St. Agatha Klooster is ook een tuin waar je in rond mag kijken (toegang vrij).
Door JvG

16 juni 2021   

foto
Reactie
Gevarieerde route. De Ullingse Bergen blijft altijd mooi en langs de Maas fietsen is leuk. Maar met warm weer over de onverharde paden iets minder. Jammer dat de route niet echt door Cuyk gaat. Daar is veel leuks te zien.
Door Lenny en Hans Beumer

10 oktober 2019   

foto
Reactie
Mooie route over de heide bij Sint Anthonis en de Maasoever. Na regen kunnen de paden langs de Maas modderig en wat glibberig zijn.
Door Rien de Schipper

18 mei 2018   

foto
Reactie
Een genot om door dit gevarieerde landschap te fietsen met avontuurlijke zandpaadjes die je tot aan de rand van de Maas brengen. Bos, hei en oevers verken je over meest vrijliggende fietspaden, verhard of onverhard, maar goed te berijden!
Door Ton van Leest

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"