Een Kijkje op IJburg

wandelroute - 11 km of 17 km

Vanaf station Science Park, aan de oostzijde van Amsterdam, bent u al snel in het stadspark Flevopark. Na deze oase van rust, zo vlakbij de stad, gaat u over de brug van het Amsterdam-Rijnkanaal. Langs het water wandelt u naar het Diemerpark. Vandaar heeft u goed zicht op de gevarieerde bebouwing van IJburg. Deze nieuwe, levendige en waterrijke woonwijk van Amsterdam is gebouwd op kunstmatige eilanden. Door het water voelt de natuur dichtbij op IJburg. Tijdens de wandeling over de eilanden kunt u zelf zien wat een grote diversiteit aan nieuwbouwwoningen en bruggen er is te vinden in een aantrekkelijke woonomgeving. Via de lange Nesciobrug keert u weer terug naar Science Park.

Praktische informatie

In de omgeving van het startpunt is alleen betaald parkeren mogelijk (behalve op zondag). Bij NS station Diemen kunt u wel gratis parkeren. Vandaar reist u in twee minuten per trein naar NS station Amsterdam Science Park.

Komt u met openbaar vervoer en wilt u de 11km afstand lopen? Reis dan vanaf Amsterdam Centraal met tramlijn 26 naar halte Lumierestraat. Daar is de route op te pakken. U wandelt dan op IJburg en door het Diemerpark.

Op het station is geen horeca, maar Maslow Café, de huiskamer van het Science Park, ligt er vlak naast. Ook kunt u dagelijks terecht bij Café Restaurant Polder.
Paviljoen Puur, bij de voormalige kustbatterij in de stelling van Amsterdam, is helaas alleen op zondag geopend voor het publiek. Klik op de link voor de exacte openingstijden.
Bij N.A.P. Amsterdam aan de jachthaven op IJburg kunt u dagelijks terecht.

Startpunt Een Kijkje op IJburg

NS station Amsterdam Science Park
Kruislaan 261
1098 SM Amsterdam

coördinaten: N52.35290 E4.94853
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

7 reacties

13 augustus 2023   

Reactie
Mooie route maar veel natuur en minder architectuur. Jammer dat het “Steigereiland” alleen vanaf de overkant in de route zit. Op dit eiland staat veel markante architectuur van IJburg zoals De Sluis en waterwoningen.
Door Bezoek ook steigereinland

24 juli 2021   

Reactie
Bijzonder afwisselende route. Het is leuk om er een derde lus bij te maken, nl. via het PEN-eiland, achter de Vatenvallcentrale. Een klein maar een bijzonder stukje natuur. Hier kan de wandeling ook gestart worden, vlakbij is een winkelcentrum.
Door Willeke

28 februari 2021   

Reactie
Interessante nieuwe wijk van Amsterdam. Op zondag gratis parkeren, zodat je met de auto een eigen opstappunt kunt kiezen. Wij sneden een stukje af en liepen vanaf punt 4 over Rieteiland-Oost. Goed uitgezet, geeft goede indruk van IJburg.
Door Marian

19 augustus 2018   

Reactie
Leuke wandeling in een vrij nieuw stukje Amsterdam. Gevarieerde bouw, soms mooi, soms leuk, maar soms ook lelijk (over smaak valt niet te twisten). Bebouwing afgewisseld met 'groene' stukken.
Door Angeline

17 mei 2017   

Reactie
Half maart deze route gelopen, waren erg enthousiast. Afwisseling bebouwing en natuur heel speciaal. Vandaag met vriendin, zij vond de afstand te veel daarom een verkorte versie. Met tram naar IJburg, halte Lumiere, begonnen bij 6, geweldig!
Door Anneke en Agnes

21 februari 2016   

Reactie
Zeer gevarieerde route. Restaurant NAP Amsterdam is een erge leuke lunchstop. Op zondag kan er tot nu toe gratis geparkeerd worden. Ondanks de harde wind hebben we genoten.
Door Hubert en Michel

27 januari 2016   

foto
Reactie
Een stukje ongeloof bekruipt je tijdens deze wandeling door de gloednieuwe IJburg woonwijken van dit Amsterdam. Maar ook van bewondering voor de hedendaagse bouwkunst op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Je moet dit gewoon gezien hebben!
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"