Sloten en Vaarten

18 km

Startpunt

NS station Nieuwerkerk a/d IJssel
Stationsplein 1
2911 SM Nieuwerkerk a/d IJssel

coördinaten: N51.96530 E4.61679

Introductie

Deze lijnwandeling van Nieuwerkerk a/d IJssel naar Gouda voert u langs sloten en vaarten, over tiendwegen en dijkjes door het Zuid-Hollandse polderland. Onderweg kunt u genieten van mooie vergezichten en prachtige Hollandse luchten. Op ongeveer eenderde van de route komt u door Moordrecht en Gouderak en steekt u de Hollandse IJssel over met een pontveer. Aan het eind van de tocht wandelt u door een stukje mooi oud Gouda. Op de grasdijk langs de Ringvaart moet u vier keer over een hek klimmen en een keer over schrikdraad.
Het grootste gedeelte van de route is verhard.

Praktische informatie

Er is goede, gratis parkeergelegenheid bij het startpunt. Daar is geen horeca; wel in Moordrecht en in het centrum van Gouda zijn veel horecagelegenheden.

Let op: de veerpont naar Gouderak vaart van 1 november t/m 31 maart niet op zondag. U kunt de route dan niet wandelen.
Controleer de veertijden op: Veerdienst Gouderak-Moordrecht.
Met dank aan de routemaker(s) Marina Perdijk en aan de controleur(s) Rob Gaillard.

2 reacties

22 juni 2019   

Reactie
Mooie wandeling, ondanks het vele asfalt.
Door Angeline

10 februari 2016   

Reactie
Een mooie route. Zeker met het weer van vandaag, prachtige luchten en mooie oude boerderijen, langs veel sloten en vaarten, met aan beide zijden smalle weggetjes. Typisch Zuid-Hollands landschap, zeker niet saai, wel veel asfalt.
Door Anne

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"