Mantingerveld

wandelroute - 8 km of 10 km

Het Mantingerveld is een uniek stukje natuur in Drenthe.
De rondwandeling voert u door een zeer afwisselend landschap van bos, heide en stuifzand, waar zich een voor Nederland unieke flora en fauna bevindt: jeneverbesstruik, zonnedauw, adder en ringslang.

Praktische informatie

Het startpunt is met de bus bereikbaar. Bushalte Mantingerdijk 8, Mantinge.
Eethuis Voscheheugte is in de zomermaanden dagelijks geopend behalve op di; in de wintermaanden open van vr t/m zo. Wandelaars mogen dan hun auto parkeren bij het eethuis.
Een groot deel van de wandeling is onverhard.
Bij nummer 4 moet u bij hoogwater gebruik maken van een aantal stapstenen. Als u dit niet aandurft, loop dan de verkorte versie.

Alternatief startpunt

Eethuis & Natuurcamping Voscheheugte
Mantingerdijk 8
9436 PN Mantinge

coördinaten: N52.7947 E6.6299

Startpunt Mantingerveld

Parkeerterrein aan de Mantingerdijk
Mantingerdijk 7
9436 PN Mantinge

coördinaten: N52.79090 E6.63022
Met dank aan de routemaker(s) Herman Grimme en Luuk Jacobs en aan de controleur(s) Dick Venema.

9 reacties

28 mei 2024   

foto
Reactie
Alles is mooi in deze route! Uitschieters voor ons: 'ommetje' voor 3, de stapstenen, tegenover Het Grooteveld het deel 'opengesteld particulier bezit' waar we een ree zagen! Geen zichtbaar pad in het gras, dus even fietspad gevolgd, paadje rechtsaf.
Door Harm en Tiny

23 juli 2022   

foto
Reactie
Het is heerlijk wandelen op het Mantingerveld. Over grote vlaktes met heide en mooie bomen. Maar ook over de vele slingerende paadjes door het bos en tussen de jeneverbesstruiken door. Heel bijzonder dat hier nog zoveel van die struiken zijn.
Door Mieke

2 juni 2022   

foto
Reactie
Een fantastische route! De vele jeneverbesstruiken aan het begin en het eind geven de tocht iets bijzonders. Verder mooie paadjes, prachtige vennetjes, bos en hei. Veel vogelgezang en kikkergekwaak begeleidden ons. Dik 5*****.
Door Jan en Willy ter Haar

6 maart 2022   

foto
Reactie
Mooie route waar je wandelt tussen en onder de jeneverbesstruiken door, grote vlaktes met heide. Hier zie je jeneverbesstruiken van 5 tot 6 meter hoog, en een oude den die gepland is omstreeks 1845, en imposante eiken. Een bijzonder natuurgebied.
Door Anno Jansen

2 september 2021   

foto
Reactie
We liepen deze route op een mooie, milde, doordeweekse nazomerdag. Prachtig gekleurde heide, fraaie kronkelpaadjes en een weldadige stilte. Als er een site 'allermooisteroutes.nl' zou bestaan, zou deze route er wat mij betreft zeker op mogen staan.
Door Wolter

19 oktober 2020   

foto
Reactie
Prachtige route. Het Mantigerzand met zijn mooie jeneverbesstruwelen kenden we al. Maar we ontdekten ook nieuwe delen van het Mantingerveld. Bijzonder waren de Wallischer geiten die we tegenkwamen.
Door Jos Vink

8 juni 2020   

foto
Reactie
Erg genoten van dit mooie gebied met veel imposante jeneverbesstruiken, zand - en heidegebied en heel veel vogels, die van zich lieten horen.
Ook nog een ree gezien. Verder veel vingerhoedskruid, lupines,dopheide en margrieten en korenbloemen gezien.Top!
Door Peter en Tineke de Graaf

10 juli 2019   

foto
Reactie
We werden verwelkomd door een gekraagde roodstaart, mooi begin van een heel fijne wandeling langs (veel!) jeneverbessen. Leuk kronkelend ommetje bij de zwemvijver en even pittig ploegen door het mulle zand met als bijzondere blikvanger 'de' den.
Door Tiny van Harm

6 september 2016   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandeling is dit, het Mantingerveld. Wat een afwisseling en stilte, net of je een eeuw in de tijd terug gaat. De beschrijving is prima, jammer dat de wandeling niet langer was! 5 sterren zeker verdiend.
Door Jan en Henny Gorter

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"