Van Heide tot Havezate

15 km of 18 km

Startpunt

NS station Dalfsen
Stationsweg 4
7722 HA Dalfsen

coördinaten: N52.49820 E6.25970

Introductie

Het eerste deel van deze wandeling bij Dalfsen gaat langs oud cultuurland en over het Rechterense Veld. Enkele eeuwen geleden was dit een stuifzandgebied, wat nog te zien is aan de vele heuveltjes. U wandelt hier over een stikkenwal en over enkele heideveldjes. In het tweede deel van de tocht maakt u kennis met twee heerlijke havezaten met parkbos en p(r)achtboerderijen. Al met al een route vol variatie.

Praktische informatie

In het voormalige stationsgebouw zit Grand Café Het Oude Station, di t/m zo geopend vanaf 10 uur.
Onderweg kunt u pauzeren bij Café Restaurant Het Boskamp. In elk geval geopend op do t/m zo vanaf 13 uur. Kijk op Google voor de actuele openingstijden.

Een middel tegen insecten kan handig zijn.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Hettie ten Klooster.

21 reacties

6 april 2023   

Reactie
Prachtige route!!
Door Cornelieke en Joke

28 februari 2023   

foto
Reactie
Wat een heerlijke afwisselende wandeling over heide, door de nog kale bossen en over de heuveltjes van de stickenwal. We hebben genoten.
Duidelijk beschreven route, complimenten aan de routemaker.
Door Arian, Ria en Hettie

7 augustus 2022   

foto
Reactie
Mooie kronkelende bospaadjes, afgewisseld met lange, brede boslanen. Veel schaduw, ideaal voor een warme zomerdag. Kies vooral de langere variant, anders mis je het prachtige kronkelpad op de stikkenwal met z'n wonderlijk gevormde bomen!
Door Wolter Strijker

30 april 2022   

foto
Reactie
Na 6 jaar deze heel mooie en stille route weer gelopen. Tijdens de lunch op de stikkenwal liet de raaf zich duidelijk horen. Het Engelsche Werk is een romantische plek om te verpozen. Foto: Havezate Den Aalshorst.
Door Frits Talsma

17 april 2022   

foto
Reactie
1e paasdag 2022, stralend weer, en wát een mooie wandeling! Boerenland, bossen, heide, landgoederen, watertjes, werkelijk alles kwam voorbij. En: heerlijk rustig (behalve op station Dalfsen, waar een wedstrijd rauwe eieren gooien oid gehouden werd).
Door Margreet

9 januari 2021   

foto
Reactie
Zeer genoten van deze wandeling. Windstil weer, heerlijk stil, dus je waant je alleen op de wereld. Mooie grillige, bemoste bomen op de stikkenwal. Interessante landhuizen met adellijke uitstraling. Goed bewandelbare paden.
Door Aad van Dorp

10 november 2020   

foto
Reactie
Mooie route met veel variatie. De mist zorgde voor een bijzondere sfeer. Het was weer genieten. Aan het begin vergraste paden die door het natte gras voor enig ongerief zorgden (100% waterdichte schoenen hebben wij tot dusver niet gevonden).
Door Annie en Ben van Lochem

15 juni 2020   

Reactie
Prachtig, echt heerlijke route. Dank aan de makers!
Door Hélène

19 augustus 2019   

foto
Reactie
Op deze schitterende wandeling valt er veel te genieten: heideveldjes, een vennetje, leuke kronkelige paadjes en een leuk stuk over een oude stikkenwal. En tot slot die mooie havezates in een fraaie entourage.
Door Loes en Theo van den Dool

8 augustus 2019   

Reactie
Prachtige, stille, afwisselende route. Ondanks hoogseizoen heel rustig, met een fijn lunch adresje halverwege. Heide al prachtig paars, mooie kleine paadjes, we hebben genoten.
Door Joke en Renny

2 oktober 2018   

Reactie
Ondanks de regen genoten van de wandeling met 7 mede wandelaars van de wandelsite. Ik gebruik wel vaker een wandeling van De Mooiste Routes, succes verzekerd!
Door Annelies Coenders

29 september 2017   

foto
Reactie
Bos, heide, coulisselandschap, water, landhuizen… deze route heeft het allemaal. Heel mooi.
Door Ewout Binsbergen

29 september 2017   

foto
Reactie
Deze wandeling is aan te bevelen. Gevarieerd, prachtige bossen/parken. Door mist vandaag erg nat, waterdichte schoenen vereist vanwege het natte (hoge) gras. Maar dat maakte de natuur extra mooi.
Door Kees en Greet

20 juli 2017   

foto
Reactie
Wat een prachtige route, van het begin tot het einde mooi! Met als toppertje de stikkenwal en het 'Engelse Werk'. Wat een romantische vijvertjes daar.
Door Mieke

20 juli 2017   

Reactie
Wat een schitterende wandeling, we moesten er een eind voor reizen, maar dat was het zeker waard. Heel afwisselend, prachtige bossen, open stukken en niet te vergeten de HAVEZATEN, met zijn bijgebouwen en mooie tuinen. Praktisch geen verkeerslawaai.
Door Anneke Binsbergen

29 april 2017   

Reactie
Een schitterende tocht door een hier en daar verstild landschap. Er is veel afwisseling en we hebben erg genoten.
Door Loes en Theo van den Dool

20 mei 2016   

foto
Reactie
Voorgaande reacties spreken voor zich. De 5 sterren meer dan waard! Met dank aan Janneke!
Door Frits Talsma

20 maart 2016   

Reactie
We hebben deze route gelopen. Een mooie gevarieerde wandeling. Compliment aan de routemakers voor de duidelijke omschrijving. Nog één tip: kort niet in, het stuk over de stikkenwal is te mooi om over te slaan.
Door Ria Snijder-Scholten

12 maart 2016   

foto
Reactie
We hebben op deze zonnige dag erg genoten. Een schitterende wandeling! De havezaten Den Berg en Den Aalshorst zijn juweeltjes. De combinatie van mooie heideveldjes met prachtige bospaadjes en lanen is geweldig. We lopen de tocht zeker nog een keer.
Door Jan, Willy en Inge ter Haar

6 februari 2016   

Reactie
Wij hebben deze mooie en afwisselende route over hei, door bos, landgoederen en landerijen gelopen. Vooral de afwisseling heeft ons zeer kunnen bekoren. Wij gaan deze wandeling zeker nog een keer lopen.
Door Thea en Ronald Roukema

10 januari 2016   

foto
Reactie
Vandaag deze prachtige route gelopen met een stralend zonnetje. We hebben genoten van al die prachtige punten onderweg: oude eiken langs stikkenwal, vennetje, schaapskooi en de diverse havezates. Kortom een zeer afwisselende route. Een aanrader!
Door Theo en Marianne Wesselink

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"