Trijn en de Hertog van Parma

wandelroute - 15 km of 20 km

Deze landelijke rondwandeling voert u door het mooie open Westfriese landschap. Vanaf de schelpenpaden Marepad en Pannepad zijn er weidse vergezichten over de natuurgebieden Waterberging Twisk, en De kolk van Dussen. Verder veel graslanden rondom u en streekeigen bebouwing. Als u het treft, dan ziet en hoort u het historische stoomtrammetje Hoorn-Medemblik door het landschap tuffen. Over de eeuwenoude Broerdijk en een fietspad tussen de weilanden door koerst u aan op Twisk De liefhebber van bouwkunst kijkt zijn ogen uit in één van de mooiste dorpen van West-Friesland. Driehonderd jaar agrarische bouwhistorie langs de lommerrijke Dorpsweg met z'n pittoreske bruggetjes.

Praktische informatie

De route gaat bijna volledig over mooie verharde paden en weggetjes, en is ook voor nordic walkers heel geschikt. Zoals met alle landschapswandelingen geniet u meer op een mooie zonnige dag in de periode van half april tot november.

De wandeling is te splitsen in een tweetal rondjes. waarvan die via Twisk 15km is en die via Abbekerk 11km.

Café-restaurant 't Wagenwiel is op ma en di vanaf 17 uur open, en op wo t/m zo vanaf 12 uur. Café-restaurant 't Centrum, Driestedenweg 126, De Weere is m.u.v. dinsdag de hele week open vanaf 10 uur.

Startpunt Trijn en de Hertog van Parma

Café 't Wagenwiel
Noordeinde 2
1658 CB Lambertschaag

coördinaten: N52.75105 E5.01400
Met dank aan de routemaker(s) Wiebe de Bruin en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

4 reacties

8 oktober 2021   

foto
Reactie
Wat biedt dit fraaie Westfriese land een rust en mooie weidse uitzichten. En hoe bijzonder is het om in die dorpskernen de historie van dit alles te proeven. Maar ook de natuur in de buitengebieden is een bezoek meer dan waard. Gewoon doen!!
Door Tiny en Piet Laan

10 september 2018   

Reactie
Mooie rustgevende wandeling door het uitgestrekte West-Friese landschap met, ter afwisseling, de authentieke lintbebouwing van De Weere, Abbekerk en het unieke monumentale Twisk. Ook na deze tweede keer een heerlijke ervaring!
Door Ton de Jong

7 januari 2018   

Reactie
Mooie tocht om lekker stevig door te wandelen. Zelfs met het weliswaar zonnige maar, door de harde wind, erg koude weer (gevoelstemperatuur ver onder nul) zeer de moeite waard. Gastvrij onthaal bij het Wagenwiel. Verrassende paden en dorpsgezichten
Door Karin en Gert-Jan

28 februari 2016   

foto
Reactie
Prachtige route in het weidse landschap van West-Friesland. Het was mooi weer en er stond weinig wind. Heel geschikt om lekker stevig door te wandelen. Restaurant 't Wagenwiel is een gastvrije plek om wat te eten of te drinken.
Door Hubert en Michel

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"