Door Land en Stad

80 km

Startpunt

NS station Amersfoort Centraal
Stationsplein
3818 LE Amersfoort

coördinaten: N52.15400 E5.37385

Introductie

Deze fietsroute gaat vanaf het station door het bos Birkhoven en via de Soesterduinen naar de Lage Vuursche met z’n vele horecagelegenheden. Daarna komt u door het Erfgooiersbos en de Tienhovense polder. De tocht gaat verder door Maarsen en langs de Stichtse Vecht door Oud Zuilen. U doorkruist het oude centrum van Utrecht en koerst via de Kromme Rijn naar Bunnik om daarna via Zeist en Soesterberg terug te keren naar Amersfoort.

Praktische informatie

Parkeren is mogelijk bij ParkBee voor €7,50 per dag (reserveren gewenst) bij het Piet Mondriaanplein 55 aan de achterzijde van het station. De route is ook op te pakken op verschillende andere plekken bijvoorbeeld vanaf Bunnik of Lage Vuursche.

Onderweg zijn voldoende horecamogelijkheden.

Desgewenst rijdt u de route in twee dagen en overnacht in Utrecht waar u onder andere musea en kerken kunt bezoeken.

In het weekeinde kan het op sommige delen van deze route erg druk zijn.
Met dank aan de routemaker(s) Bert Broekema en aan de controleur(s) Jan Verhagen en Marga Verhagen.

1 reactie

14 april 2022   

foto
Reactie
Route die veel afwisseling te bieden heeft. Ook de bossen en heidevelden worden veelvuldig doorkruist en in deze tijd van het jaar met bloeiende krentenbomen, een lust voor het oog. Eenden met veel pullekes kwamen we op diverse plekken tegen.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"