Op naar Boxtel!

16 km

Startpunt

NS station Oisterwijk
Stationsplein 1
5061 HG Oisterwijk

coördinaten: N51.58220 E5.19423

Introductie

Vanaf het station van het pittereske stadje Oisterwijk wandelt u al snel het centrum uit. De route leidt u door het natuurgebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen en daarna door de Kampina. Geniet van het uitzicht over de vele vennen en wandel in de nazomer over de paarse heidevelden. In de nabijheid van Boxtel loopt u over rustige landweggetjes naar het station.

In februari 2023 is een deel van de route herzien. Een wat minder interressant deel langs een fietspad is vervangen door een lus over de heide en langs enkele vennen.

Praktische informatie

Bij station Oisterwijk is een P+R terrein waar u voor moet betalen. Vanuit Boxtel bent u In 8 minuten terug in Oisterwijk. U kunt er ook voor kiezen om uw auto op het betaald parkeerterrein bij Boxtel te parkeren. Dan reist u per trein naar Oisterwijk en bent u aan het eind van de wandeling terug bij de auto.
Dit is dag 2 van de tweedaagse wandeling Kostelijke Kampina. Dag 1 is de route Op naar Oisterwijk!
Horeca: klik op de linkjes voor de actuele openingstijden:
Croissanterie 't Stationneke, Oisterwijk
Boscafé de Rode Lelie, Oisterwijk
Plein2.eu, Boxtel.

In de omgeving van sommige vennen kan het soms drassig zijn. Waterdichte schoenen zijn een must.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Bommel en aan de controleur(s) Niek Sanders.

6 reacties

26 november 2023   

foto
Reactie
Ondanks het regenachtige weer een mooie wandeling kunnen maken.
Door Niek Sanders

17 april 2022   

Reactie
Als je die prachtige Kampina verwacht is deze wandeling wat teleurstellend. Vooral het lange saaie fietspad viel ons tegen, is daar een alternatief voor? Gelukkig waren er ook fraaie stukken, vooral bij Oisterwijk, en gastvrije horeca.
[Van de redactie: Gelukt! Het wat saaie fietspad is vervangen door een lus over de heide en langs enkele vennen! Febr. 2023]
Door Conny

19 september 2020   

foto
Reactie
Een heel mooie lijnwandeling, grotendeels over onverhard terrein. Langs het grote Van Esschenven en verrassende paden en weggetjes door het Brabantse land. Ook door het mooie natuurreservaat Kampina.
Door Marjan

23 juni 2019   

Reactie
Prachtige wandeling, voornamelijk in en langs het groen.
Door Ellen

21 mei 2017   

foto
Reactie
Ik heb wandeling 1 en 2 in één dag gelopen. Waar in de wandeling vanuit Boxtel de nadruk op de vennen lag, doorkruis je vanuit Oisterwijk wat vaker de heide. Maar ook nu weer voldoende vennetjes om van te genieten! Goede routeomschrijving. Aanrader!
Door Nelly Goddijn

10 maart 2017   

foto
Reactie
Heerlijk, zo'n ontspannen wandeling door de bossen, langs de vennen en over de stille heide op een mooie doordeweekse lentedag. Hier en daar nog behoorlijk modderig, maar alle paden waren begaanbaar. Geen natte voeten gekregen.
Door Sjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"