Beleef de Linge

10 km of 19 km

Startpunt

P Dorpsstraat
Dorpsstraat 54-60
4152 ER Rhenoy

coördinaten: N51.88120 E5.15410

Introductie

U wandelt door de welhaast mooiste stukken van de Betuwe, langs pittoreske dorpjes en boomgaarden en bijna altijd met zicht op dat kronkelende riviertje de Linge. Ooit was de Linge belangrijk voor vrachtvervoer; nu is alleen een deel van de Linge nog bevaarbaar voor recreatieschepen.
Het is volop genieten van de fraaie huizen en mooie tuinen langs de Linge. Sommige delen van de tocht zijn onverhard en kunnen drassig zijn na veel regenval.
Kleine waarschuwing: tijdens de bloesemperiode kan de route door het vele verkeer op de smalle weggetjes ervaren worden als te druk.

De wandeling heeft een 8 vorm met Rhenoy als centraal punt. De twee delen van de route zijn daardoor ook afzonderlijk te lopen.

Praktische informatie

Vanaf huisnr. 54 tot 60 is er parkeergelegenheid.
Het startpunt is bereikbaar per bus. Stap uit bij halte Dorpsstraat, Rhenoy.

Vlak voordat u bij het startpunt bent, vindt u langs de provinciale weg horeca: Cafetaria Lunchroom Route 88 (elke dag open vanaf 12 uur, behalve op maandag).
Ook halverwege de wandeling komt u hier langs.
In Acquoy passeert u Tapperij Lingezicht.
Na ongeveer 15km komt u langs terras Rustwat.
In Beesd kunt u pauzeren bij cafetaria, lunchroom en ijssalon Meat the butcher.
Met dank aan de routemaker(s) Loes en Theo van den Dool en aan de controleur(s) Wim Groot Kormelink.

7 reacties

30 april 2023   

foto
Reactie
Vandaag gewandeld deel I. Alhoewel een hele mooie omgeving is ook dit deel van de route geen aanrader voor wandelaars. Ontzettend veel fietsers op een veel te smalle weg en ook dit deel grotendeels geasfalteerd.
Door José en Wim

23 april 2023   

foto
Reactie
Vandaag gewandeld vanaf punt 4 (deel II). Veel gemotoriseerd verkeer en fietsers over een veel te smalle weg, asfalt vanaf begin tot het einde.
Door José en Wim

7 augustus 2021   

Reactie
Prachtige wandeling over oa de dijkjes rond De Linge. Onderweg vele verkoopstalletjes met heerlijk fruit: oa peren en pruimen. Mooi fort bij Asperen.
Door Roelof en Jeannette Courtz

24 april 2021   

foto
Reactie
Prachtige bloesemtocht, overal was wel bloesem te zien vandaag. Verder onderweg veel prachtig gekleurde wilde fazanten. En pasgeboren geitjes, lammetjes en wilde grauwe gansjes. Echte aanrader in dit jaargetijde.
Door Marlies

25 januari 2021   

foto
Reactie
Vandaag de tweede lus gelopen langs Gellicum, met prachtige vergezichten op Acquoy met zijn scheve toren. Bij fort Asperen kwamen we op het ons bekende klompenpad. We hebben echt geboft met het prachtige weer, dat zie je wel aan de foto’s.
Door Hans en Els

19 september 2020   

foto
Reactie
Lopen langs de langste rivier van Nederland, langs pittoreske dorpjes, wel veel racefietsers waardoor je aan de kant van de weg moet lopen; we missen eenmanspaadjes. Maak een rondje door het mooie Beesd, echt de moeite waard.
Door Hans en Els

17 september 2020   

Reactie
Een prachtige route door een uniek stukje Nederland. Kilometers lang dwalen over smalle dijken met aan de ene kant de Linge en aan de andere kant leuke huizen en boomgaarden. Wel veel meer asfalt dan ik gewend ben. Tip: vermijd het weekend (motoren!)
Door Wil

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"