Vogelvlucht

42 km of 53 km

Startpunt

Landpark Assisië
Hooghoutseweg 3
5074 NA Biezenmortel

coördinaten: N51.61590 E5.18283

Introductie

In Vogelvlucht doorkruist u met deze fietstocht de omgeving van de Loonse en Drunense Duinen. Als een achtbaan slingert de route tussen De Efteling en De IJzeren Man. Smalle boerenweggetjes en verharde fietspaden leiden u langs oude boerderijen en door typisch Brabantse dorpen. De tocht gaat over dijkjes en door een polder. U kunt genieten van bos en hei, van oude landgoederen en mooie kasteeltjes. En mocht dat alles nog niet genoeg zijn, dan kunt u zwemmen in De IJzeren Man, rondkijken bij De Efteling en dwalen door de grootste 'zandbak' van Nederland.

Praktische informatie

Bij het startpunt kunt u parkeren op de parkeerplaats P1 voor bezoekers links aan het einde van de oprijlaan. Op het terrein is ook een restaurant. Volg de bordjes naar Lokaal 12.
Onderweg komt u langs verschillende horecagelegenheden, onder andere halverwege bij de Emma Molen in Nieuwkuijk. De belangrijkste staan aangegeven op de kaart.

De route maakt gebruik van fietsknooppunten.
Met dank aan de routemaker(s) Jan van der Sman en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

6 reacties

3 september 2023   

Reactie
Prettige fietstocht door afwisselend gebied. Helaas ook geregeld stukken langs drukkere wegen waardoor wij de fietsroute 3 sterren geven.
Door Patricia

19 april 2021   

foto
Reactie
Een fijne fietstocht door het Brabantse land. Vooral de leuke paadjes door de natuurgebieden zijn heel mooi. De krentenboompjes bloeiden volop. En als er dan nog een schaapskudde op je pad komt is dat helemaal leuk!
Door Mieke

26 juni 2020   

Reactie
Prachtige zeer afwisselende en rustige route. Zeer aanbevelenswaardig. Bij warm weer mag men rekenen op schaduwrijke plekken, op ± 65% van het traject.
Door F. Jansen

29 juli 2019   

Reactie
Prachtige route met genoeg bankjes om te zitten/ picknicken! Ook genoeg restaurantjes om wat te eten/ drinken! De lange route gefietst! Aanrader!
Door Tonnie

2 juli 2019   

foto
Reactie
We fietsten de korte route en misten dus het gedeelte waar deze route zijn naam aan ontleent. Echter: ook in de korte versie is er volop afwisseling. Pauzetip: aan de rand van de stuifzandvlakte bij Bosch en Duin. Het was er rustig op deze dinsdag.
Door Mirjam

6 oktober 2018   

foto
Reactie
Een tocht met veel variaties. We kennen diverse paden en wegen in het Brabantse land maar chapeau Jan, dat je met deze tocht weer andere wegen gevonden hebt die wij nog nooit gefietst hebben.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"