De Zevende Zeven

42 km

Startpunt

Restaurant de Boswachter
Heijenratherweg 2
6277 NT Slenaken

coördinaten: N50.77030 E5.86298

Introductie

Deze fantastische tweedaagse is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de serie 'Zeven'-wandelingen van dezelfde routemaker. Elke wandeling met het predicaat Zeven is van uitzonderlijke schoonheid. Daarnaast is zeven ook een heilig getal. Op deze route komt u veel heilige stilte- en gedenkplekjes tegen. Misschien is dit wel de sjoenste wandeling in Zuid-Limburg.

U start in het toeristische Slenaken. Al na enkele stappen loopt u door het gras langs de prachtige, slingerende Gulp. Vervolgens gaat u klimmen en heeft u geweldige vergezichten. Via beboste heuvels, stille dalen en hellende velden komt u in het Geuldal en het dorp Mechelen. Over kleine weggetjes klimt u het Geuldal uit en dan wandelt u door een afwisselend landschap naar Vijlen. Het laatste deel van de eerste dag loopt u door de velden naar Holset.

Op de tweede dag gaat u via het 260m hooggelegen Boscafé 't Hijgend Hert richting België. U daalt af naar het Geuldal en wandelt door dit fraaie landschap. Via de gehuchten Cottessen, Kuttingen, Terziet en Diependal bereikt u Epen. Na Epen loopt u door een stil dal en een rustig bos. U keert via het dal terug naar de Gulp. In Slenaken kunt u nagenieten van deze heuvelrijke wandeling van De Mooiste Routes.

Praktische informatie

U kunt parkeren naast restaurant ‘t Brugske.
Vanuit Maastricht gaat bus 57 rechtstreeks naar Slenaken. Vanuit Heerlen is Slenaken met de bus via Gulpen te bereiken (eenmaal overstappen).
In het startpunt Slenaken zijn er diverse hotels en horecagelegenheden.
Op de eerste dag zijn er volop horecagelegenheden in Mechelen (halverwege de route), Vijlen en Holset. U kunt in Holset overnachten in Herberg Oud Holset of B&B Domein Holset.
Op de tweede dag komt u na het Boscafé (iedere dag geopend vanaf 10 uur) horeca tegen in Epen.
Onderweg zijn er meer terrassen, maar deze zijn niet alle dagen en niet het hele jaar door geopend. Wel vindt u zeer regelmatig een bankje langs de route.

De eerste dag wandelt u 23km en klimt u in totaal 492m. Op de tweede dag is de route 19km lang en is de totale klim 517m. De wandeling gaat vrijwel geheel over onverharde paden.
Met dank aan de routemaker(s) Joost Verbeek en José van Vonderen en aan de controleur(s) Paul Doorenbosch.

13 reacties

8 maart 2024   

foto
Reactie
Complimenten voor de routemaker. Twee dagen intensief gewandeld in een schitterende omgeving. Het was ook echt goed wandelweer.
Door Afra

10 juni 2023   

foto
Reactie
In een ander seizoen deze 2 daagse gelopen. Afwisselend landschap maakte de hitte aanvaardbaar.
Door Afra

10 maart 2023   

foto
Reactie
Eerste kennismaking met het wandelen in Zuid Limburg. Is zeer goed bevallen en ik kom in het voorjaar zeker terug. Overnachting in Lemiers maakte de tochten iets langer.
Door Afra

3 januari 2023   

foto
Reactie
De 2e dag van deze tweedaagse is ook weer van een ongekende schoonheid. Lekker pittig. Bij nat weer hier en daar goed modderig. Beide dagen kunnen ook best los worden gelopen. Dan moet je voor het ov ca. 1,5 km extra naar Lemiers of Vaals wandelen.
Door Paul

30 november 2022   

foto
Reactie
Dag 1. Erg mooie wandeling met horeca op de ideale plek, net voorbij het midden. Zeer afwisselend. Nauwelijks verharde weg. Ondanks de lengte en de heuvels prima te doen. Nog 1 km doorgelopen naar Lemiers om met het OV terug te kunnen.
Door Paul Doorenbosch

9 juni 2021   

foto
Reactie
Vorig jaar maart het 'westelijke' deel gelopen, nu het 'oostelijke' deel, vanuit camping 't Zinkviooltje: práchtige route! Het oude elektriciteitshuisje is inmiddels omgevallen :-)
Door Marien

14 mei 2021   

Reactie
Wat een fantastische route. We zijn een lang weekend in en rondom Holset geweest en liepen 'De Zevende Zeven'.
Met de GPS route op het horloge volgden we veel onverharde paden, en mooie uitzichten. Aanrader voor iedereen die van wandelen houdt!
Door Rick de Groot

7 mei 2021   

foto
Reactie
Prachtig en afwisselend. Helaas de genoemde logies volgeboekt maar in Vaals een prima overnachting gehad. (Slechts 3 km verder.) Mooie vergezichten, dichte bossen en door pittoreske dorpjes en gehuchten. Met een gps app goed te doen. Aanrader.
Door l.C.W. van Kasteren

20 september 2020   

Reactie
Een hele mooie wandeling! We hebben genoten van het mooie heuvelachtige gebied met prachtige vergezichten. 2 Dagen gewandeld en overnacht in de gezellige Herberg Oud Holset.
Prima beschreven en voor ons, Noordhollanders, goed te doen.
Door Jan en Aleida Slot

20 september 2020   

foto
Reactie
Prachtige wandeling in een heel mooie omgeving! Wij liepen de 2 dagen met heerlijk zonnig weer. Hele mooie doorkijkjes en langs rivieren.
En gezellig overnacht in de Herberg in Oud Holset.
Door Jan en Aleida Slot

9 maart 2020   

foto
Reactie
Prachtige route! Vanwege de slechte weerverwachtingen hebben we er een eendaagse van gemaakt: bij nr. 5 zijn we niet richting Bommerig gegaan, maar richting Epe. Bij 13, de Schweiberg, hebben we de route weer opgepakt: een hele mooie dagtocht!
Door Marien

20 juni 2019   

foto
Reactie
Geweldige route, in drie dagen. Overnacht in Mechelen Hoeve de Plei en Epen Herberg De Smidse. Voor ons een echte bergwandel-vakantie. We hebben de smaak te pakken van Zuid-Limburg.
Door Liesbeth en Freek

14 juli 2015   

foto
Reactie
Met de luxe van de ophaal-/brengservice vanuit Herberg Oud Holset konden we deze tweedaagse combineren met hun arrangement VAALS AMUSEERT. We genoten van het veelzijdige Limburgse landschap en de kuitenbijters brengen je naar verrassende plekjes!
Door Piet en Tineke Poortman

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"