Rucphense Bossen en Heide

8 km of 11 km

Startpunt

Parkeerplaats Rucphense Heide
Nederheidsebaan hoek Antwerpsebaan
4721 SK Schijf

coördinaten: N51.50090 E4.52601

Introductie

Heerlijk wandelen door de bossen en over de heide. De route gaat uitsluitend over onverharde paden, brede saaie paden worden zo veel mogelijk vermeden. Dat heeft echter als gevolg dat u de routebeschrijving zeer nauwkeurig moet lezen om niet te verdwalen, er zijn weinig echte herkenningspunten. In mei 2022 is de route licht gewijzigd.

Praktische informatie

Iets over de helft van de route komt u bij horeca ’t Ossenkopke. De verkorte route heeft geen horeca onderweg.

De Rucphense heide wordt door defensie als oefenterrein gebruikt, schrik dus niet als u plots oog in oog komt te staan met een groepje soldaten.
Met dank aan de routemaker(s) Angela Roovers en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

7 reacties

14 februari 2023   

foto
Reactie
Geen rode rozen met Valentijn maar een mooier cadeau dan een zonovergoten hei onder een stralend blauwe lucht en nevels tussen bomen kunnen wij vandaag niet bedenken. Hulde voor de routewijziging zodat we nog eerder konden genieten van de heide.
Door Harm en Tiny

24 november 2019   

foto
Reactie
Hoeveel geluk kun je hebben om eind november deze route te lopen met zulke prachtige herfstkleuren. Met dit onverwachte extraatje verdient deze toch al mooie, goed beschreven route alleen maar vijf sterren!
Door Catharina

14 oktober 2017   

Reactie
Leuke wandeling. Afwisselend bos en heide. De titel dekt de lading! Het Ossekopje ligt prima op de helft van de wandeling.
Door Jan van Zwol

30 augustus 2016   

foto
Reactie
Maart of (eind) augustus, wat een kleurverschil! Toen prachtige bruin/geel tinten. Nu zomergroen en heidepaars (iets minder dan we hadden gehoopt). Een uitgestrekt veld uitbundig oranje! (afrikaantjes) maakte deze heerlijke zomerdag compleet.
Door Tiny en Harm

26 maart 2016   

Reactie
Alweer 'n prachtige wandeling door het uitgestrekte bos en over de heidevelden. Zeker als de heide bloeit is dit 'n wandeling om nog eens te lopen.
Door Cees en Ria

16 maart 2016   

foto
Reactie
'Het lekkerst voor het laatst'… Zo lang hoefden we gelukkig niet te wachten. Na een klein (heide)voorproefje en wat lange paden begon bij de banken het grote genieten! En dat gold voor de rest van deze perfect beschreven (!) route.
Door Harm en Tiny

17 februari 2016   

foto
Reactie
Een prachtige route met alleen maar zandpaden! Heel uitzonderlijk. Deze rustige route zal zeker nog mooier zijn als de heide in bloei staat, maar ook nu in de winter is het een aanrader.
Door Corry en Nico

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"