Nijkerker Allure

17 km of 21 km

Startpunt

NS station Nijkerk
Willem Alexanderplein 16
3862 CE Nijkerk

coördinaten: N52.22180 E5.49319

Introductie

Deze wandeling voert u door kleinschalig landschap zoals dat al sinds eeuwen bestaat aan de noord-west zijde van de Veluwe. Boerderijen worden afgewisseld met door houtwallen omgeven akkers, weidegrond en bosgebiedjes. Het 'toetje' voor hen die de lange versie van de tocht maken is 'de wildernis van Slichtenhorst', door kenners wel een goedbewaarde verrassing genoemd. Begin en einde van de route loopt u over de verharde weg. Daartussenin gaat het over half verharde, maar vooral onverharde wegen en paadjes.

Praktische informatie

Bij het station is parkeergelegenheid. Voor automobilisten die 21km te lang vinden maar wel het gedeelte bij Slichtenhorst willen wandelen is er een alternatief startpunt: Sportpark De Burcht, Luxoolseweg 32, 3862 WJ Nijkerk. U wandelt dan niet het gedeelte door Nijkerk; de routelengte is 17km.
Horeca vindt u aan het begin (bij de bakker) en aan het einde van de route bij Moeke Nijkerk.
Na regenval kunnen sommige gedeeltes erg modderig zijn. Ook kan het pad op een paar plekken overwoekerd zijn. Vandaar het advies: draag een lange broek en eventueel hoge schoenen!
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Anne-Marie Blomesath.

11 reacties

22 juli 2023   

foto
Reactie
Afwisselende route langs landbouwgebieden, bos en hei. Stilte!
Door Quirine en Bruun Feijen

2 juni 2021   

foto
Reactie
Gewandeld vanaf Moeke door een gebied dat mij verraste: een verscheidenheid aan paden, een prachtig coulissenlandschap, de alom aanwezige rust en natuurlijk De Bunt, een kwelgebied waar de kikkers een concert gaven. Mirjam bedankt!
Door Frits Talsma

25 maart 2021   

Reactie
Gestart vanaf het sportpark. Een mooie, afwisselende route. De Bunt is zeker een aanrader.
Door Joke Bonsink

2 maart 2021   

foto
Reactie
Vanaf sportpark gelopen. 1e & laatste kms verhard 😩Maar daar tussenin: g e w e l d i g ! Wát een prachtige wandeling. Zó afwisselend, boeiend en bijzonder. Volop genieten en bijna niemand tegengekomen. Super!
Door Margreet

29 mei 2019   

foto
Reactie
Heerlijk gewandeld in de omgeving van Nijkerk. Natuurlijk, in de directe omgeving van Nijkerk ervaar je de bewoonde wereld, maar voor de rest is de route heerlijk rustig. Vooral het stuk door De Bunt is prachtig, dit deel mag je eigenlijk niet overslaan.
Door Janneke

2 april 2018   

Reactie
Mooie afwisselende en duidelijk beschreven wandeling. Wij hebben de verkorte versie gelopen, die drie extra kilometers gaan we een volgende keer nog doen. Ook het eerste stuk door Nijkerk is echt geen straf.
Door Aleid

30 maart 2018   

foto
Reactie
Een route door het weidse landschap en de bebouwing van Nijkerk. Was behoorlijk aanmodderen (figuurlijk) in De Bunt e.o. Door best wel veel verharde gedeeltes een fijne snelle route.
Door Marion en Fred den Hertog

22 september 2016   

Reactie
Erg genoten van deze route, verrassend zoveel rust en mooie paden in de Vallei. Een stuk van de verharde weg in het begin "afgesnoept" met de auto.
Door Guus

21 september 2016   

foto
Reactie
Mooie route die de allure van Nijkerk verbindt met besloten en afwisselende paden door agrarisch binnenland. Dat geeft het gevoel in de coulissen en over de boerenerven te wandelen. De wildernis van Slichtenhorst is een niet te missen toetje!
Door Wiebe de Bruin

29 juli 2016   

Reactie
Een landelijke route met prachtige open velden en met het gevoel alleen op de wereld te zijn. Goed beschreven alleen erg weinig bankjes onderweg.
Door Marion en Fred den Hertog

13 juni 2015   

Reactie
Inderdaad een wandeling met allure. Loop de route wel helemaal, anders mist u iets moois ! Een prachtige wandeling.
Door Loes en Theo van den Dool

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"