Ik krijg de stilte weder lief

wandelroute - 8 km of 18 km

U vertrekt vanuit het dorpje Achtmaal. Over rustige landweggetjes bereikt u het zeer mooie natuurgebied De Oude Buisse Heide. Met heide, maar ook met statige beukenlanen en een theekoepeltje. Hier vind u ook panelen met gedichten van dichteres en politica Henriette Roland Holst, de naam van de route is gebaseerd op haar werk. Na genoten te hebben van het schitterende landgoed kuiert u via het kerkepad weer terug naar Achtmaal.
De wandeling gaat voor het overgrote deel over onverharde paden. U kunt de route beter niet lopen wanneer het in de voorafgaande weken flink geregend heeft. Er staan dan delen van de route onder water. Het is altijd zeer aan te raden met waterdicht schoeisel op pad te gaan. Neem ook beschermende maatregelen tegen insecten.

Praktische informatie

De korte versie van de route start op een ander punt, namelijk op de parkeerplaats aan de Roosendaalsebaan te Achtmaal, tegenover de oprit van nummer 11, coördinaten: N51,4684 E4,5739.
Het is aan te raden om voor het lopen van deze route ook in de zomer een lange broek te dragen.

De horeca bij het startpunt is op weekdagen open vanaf 10.30 uur, zaterdag vanaf 13 uur en op zondag al vanaf 9.30 uur.

Startpunt Ik krijg de stilte weder lief

Café de Toekomst
Pastoor de Bakkerstraat 19
4885 AK Achtmaal

coördinaten: N51.45360 E4.58562
Met dank aan de routemaker(s) Angela Roovers en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

4 reacties

1 mei 2022   

foto
Reactie
Prachtig en gevarieerd gebied. Veel bloemen, jong groen en de rododendrons beginnen al te bloeien!
Door Albertine en Bas

11 april 2021   

foto
Reactie
Fraai, afwisselend typisch Brabants landschap. Met passende gedichten van Roland Holst. Op het laatste koude weekend, met alle knoppen op barsten. We komen over een paar maanden nog een keer!
Door Hans

13 augustus 2018   

Reactie
Mooie route in het Brabantse land, erg genoten.
Door Kees

21 mei 2017   

foto
Reactie
Wonderschone wandelroute. Gezellig druk door wandelevenement rond Achtmaal. Verder weinig mensen te bekennen rond heide en vennen. Henriëtte Roland Holst, gras met blonde koeien en Kerkepad: zelden zo'n zonnige zondagmiddag gehad.
Door Liesbeth en Freek

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"