Hoentje

19 km

Startpunt

Van der Valk hotel de Cantharel
Van Golsteinlaan 20
7339 GT Apeldoorn

coördinaten: N52.17800 E5.91248

Introductie

Hoentje is een afwisselende, mooie en avontuurlijke lijnwandeling van het van der Valk Hotel in Ugchelen naar Hoenderloo.
Via de Koppelsprengen komt u na ongeveer 3km bij het bezoekerscentrum (horeca) van het natuurgebied Het Leesten. Vervolgens voert deze afwisselende wandeling u door prachtige lanen en over geheimzinnig kronkelende bospaadjes van het Ugchelsche Bosch. Via de uitgestrekte Hoog Buurlosche Heide wandelt u naar de oude schaapskooi van Hoog Buurlo.
Vanaf Hoog Buurlo gaat u de hei weer over en door het Hoenderlosche Bosch naar het pittoreske toeristische dorp Hoenderloo.
Neem een verrekijker mee, er zijn enkele mooie uitzichtpunten!

Praktische informatie

De wandeling is goed te bereiken met OV. De buslijn 108 Ede - Apeldoorn komt langs het startpunt en langs het eindpunt van de wandeling; raadpleeg 9292.nl voor de actuele dienstregeling.

Na ongeveer 3km komt u langs Informatiecentrum 't Leesten. Daar kunt u terecht voor informatie over de natuur en de recreatiemogelijkheden op de Veluwe. Ook vindt u er Brasserie 't Leesten; dagelijks geopend vanaf 9.30 uur.
Er is horeca bij de start, het van der Valk hotel. Ook bij het eindpunt van de wandeling is er ruimschoots horeca aanwezig in het toeristische Hoenderloo. Buiten het seizoen is het witte restaurant dat u links voor u ziet als u Hoenderloo binnenwandelt bij de ANWB fietswegwijzer vrijwel altijd open. Onderweg komt u na 't Leesten geen horeca meer tegen.
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

3 reacties

13 mei 2022   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling. Veel variatie in bos en heide. Hoog Buurlo vond ik heel speciaal. Hoog Soeren eigenlijk ook. Vroeger heel arm. Nu het omgekeerde.
Door Maria

27 september 2018   

foto
Reactie
Met prachtig weer deze schitterende wandeling gelopen. Erg afwisselend. Mooie eenmanspaadjes..Hele dag in de natuur. In het Ugchelse en Hoenderlosebos kwamen we niemand tegen. Wat ons betreft wordt dit de wandeling van het jaar.
Door Fam. M.F. Sinke

9 maart 2018   

foto
Reactie
Prachtige route met buitengewoon veel natuurschoon. Sprengenbos, heide, zandverstuivingen en bos. Men loopt volledig in de natuur. Geen verkeersgeluiden, m.u.v. begin- en eindpunt en 3x weg oversteken. Stilte!! In de lente en augustus en september een must!
Door W.J.Diks

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"