Dansende Bomen

14 km of 18 km

Startpunt

Hotel 't Speulderbos
Speulderbosweg 54
3886 AP Garderen

coördinaten: N52.23930 E5.70026

Introductie

Dansende Bomen is een heerlijke rondwandeling door het uitgestrekte Veluwse Speulderbos. Dit wordt in de volksmond het Bos van de Dansende Bomen genoemd. U wandelt over zandwegen en onverharde paden naar het gezellige Boshuis Drie. Langs een aantal grafheuvels loopt u naar de enorme heide van het Houtdorperveld. De wandeling van 18km gaat dan verder over dit uitgestrekte heideveld. Via de vele eenmanspaadjes loopt u dwars over de heide. Met de 14km variant wandelt u kort over de heide. Tijdens het laatste deel de routes wandelt u hoog over De Duinen.

Praktische informatie

Komt u met de bus, dan kunt u de route starten bij Camping De Hertshoorn. Uitstaphalte: Garderen, De Hertshoorn. De aanlooproute staat boven de routebeschrijving.

Klik voor informatie over Hotel 't Speuldersbos en
Boshuis Drie (dat op de route ligt) op de links.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Fred Muller.

16 reacties

12 februari 2024   

Reactie
Heerlijke route ook om hard te lopen. Mooie afwisseling bos en heide. Paden ook goed droog in tegenstelling tot wat andere routes die we hier in de omgeving gemaakt hebben.
Door Jolanda

29 november 2023   

foto
Reactie
Genoten van de prachtige tocht van 14 km. Ondanks dat er heel veel regen is gevallen, was deze route toch goed te lopen. Op deze doordeweeksedag vrijwel geen andere wandelaars gezien, of kwam dit door de eerste winterse dag?
Door Hetty

10 juli 2023   

Reactie
Wat een prachtige wandeling door deze sprookjesachtige oude bossen. Afgemaakt met een mooi stuk over het uitgestrekte Houtdorperveld en een paar klimmetjes hoog over de duintjes.
Door Fred Muller

18 november 2022   

foto
Reactie
Na jaren deze wandeling weer eens gelopen. Het blijft een topper, zeker in dit jaargetijde. We liepen over het Houtdorperveld een iets andere inkorting zodat we op 16km uitkwamen. De heide zorgt voor een mooie onderbreking van al het bos. Genoten!
Door Janneke

10 november 2022   

Reactie
Op deze mooie herfstdag de route gelopen. Prachtig!
Door Cornelieke en Joke

25 november 2021   

Reactie
Prachtige route. Wel een van de mooiste boswandelingen.
Door Joke Bonsink

31 mei 2020   

foto
Reactie
Prachtige route! I.v.m. met Corona en mogelijke Pinksterdrukte, de 13 km gelopen (dus niet de heide/veld op). Goede keuze. Op de heide erg druk; verder rustige route, met brede zandpaden (ideaal afstand houden tijdens Corona). Bedankt routemaker!
Door Fotofreaky

2 mei 2018   

foto
Reactie
Mooie route, jammer dat het voor 75% over brede huifkarwegen gaat.
Door Ward

6 maart 2018   

foto
Reactie
Een goed beschreven wandeling is altijd erg fijn en dan mooi winterweer erbij. Heerlijk deze route en ook erg afwisselend. Laten dan ook nog heel veel zwijnen ons pad kruisen, ja dan kan je dag niet meer stuk. Wat ons betreft een aanrader.
Door Marion en Fred

27 januari 2017   

foto
Reactie
Wat een heerlijke boswandeling! Halverwege een lekker broodje gegeten bij het boscafé. Fijn winterweer, gestart bij -2, later +5, de hele dag zon. Genieten!
Door Piet en Renny

2 september 2016   

Reactie
Wat een prachtige route hebben we gelopen o.l.v. Mieke. Een mooi gebied met de hei nog in bloei. En wat een gezellige groep. Dank je wel voor alles Mieke!
Door Bart Bruins Slot

10 augustus 2016   

foto
Reactie
Prachtige wandeling. Vooral de bloeiende heide was een waar genoegen.
Door Helma

2 juni 2016   

foto
Reactie
Samen met mijn vrouw deze prachtige route gelopen. Erg mooie natuur. Op het alleronverwachts kwamen 3 zwijnen met jongen de weg overgestoken. Het gedeelte over de hei vonden we ook erg mooi, vooral de smalle paadjes. Een pluim voor de routemaakster.
Door Fam. M.F. Sinke

4 oktober 2015   

Reactie
Prachtige wandeling met veel afwisseling. Na 7 km kom je op een heerlijke plek om te lunchen: 'Het Boshuis' of het naastgelegen 'de Buurtjes' in Drie. Houd er rekening mee dat het hier in het weekend heel druk kan zijn.
Door Gijs en Lucie

20 maart 2015   

foto
Reactie
Omdat we graag 'van twee walletjes eten' (heide én bos) een alternatieve afkorting gemaakt. Na nr. 2 Peppelseweg ra. in zigzag naar Koningsweg, daar de route weer opgepikt. Prachtig! 'Hart'verwarmende bomen, prachtige heide en veel tonderzwammen!
Door Tiny en Harm van der Meer

14 november 2014   

foto
Reactie
Op 14 november heb ik deze wandeling gelopen. Geweldig! Het was een prachtige herfstdag. Maar ook in het voorjaar zal het in het Speulderbos heel mooi zijn. De naam van de wandeling klopt helemaal, zie de foto "dansende bomen".
Door Arie Kooy

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"