Vanuit Vleuten

40 km

Startpunt

P ten oosten van Parkweg 2
Parkweg 2
3451 RJ Vleuten

coördinaten: N52.10660 E4.99850

Introductie

Laat u verrassen door deze landelijke fietstocht zo dichtbij de drukke stad Utrecht. Vanuit Vleuten wordt na het dorp Haarzuilens eerst het oostelijk gedeelte van Landgoed Haarzuilens verkend. Eens was daar boerenland, nu is het gebied teruggegeven aan de natuur. Via het grootste park van Utrecht, het Máximapark, toert u naar het Leidsche Rijn kanaal. Daarna leidt de tocht u over smalle kades door het Utrechts-Hollandse veenweidegebied. Op de terugweg passeert u in Haarzuilens het imposante kasteel De Haar.

Praktische informatie

Het startpunt is een gratis parkeerterreintje.
Komt u met de trein? Reis dan naar NS-station Vleuten.

U passeert veel horecagelegenheden, klik voor de exacte openingstijden op de links.
In het dorp Haarzuilens komt u langs 't Wapen van Haarzuylen. Ongeveer 2km daarna passeert u Gasterij Wielrevelt. Er schuin tegenover ligt de levendige Geertje´s Hoeve, een boerderij met landwinkel en een ruim terras.
In het Máximapark kunt u terecht bij het Anafora Parkrestaurant.
Net na het Máximapark passeert u Castellum Hoge Woerd: Museum, Podium, Steede en Café.
Op het stalplein van Kasteel De Haar vindt u Koetshuis De Haar met een fraai terras. Bezoek aan kasteel de Haar is gratis met de museumjaarkaart. Voor de kasteeltuinen geldt een toegangsprijs.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Jan Verhagen en Marga Verhagen.

2 reacties

15 juli 2022   

Reactie
Wij reden deze tocht vanaf NS Woerden. Genoten van de rustige smalle fietspaden en de pittoreske dorpjes onderweg. Pauze bij Kunst en Koffie Kockengen in een voormalig kerkje, mensen met een beperking. Aanrader! Zeker nog eens doen in het voorjaar.
Door Conny

25 maart 2022   

foto
Reactie
Leuke tocht met in deze tijd van het jaar veel bloeiende magnoliabomen. Mooi stuk door het voor ons onbekende landgoed Haarzuilen en het zicht op het kasteel. In het Maximapark, door de Japanse tuin, zal zeker prachtig zijn als de rhododendrons bloeien.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"