Zand en Veen

7 km of 10 km

Startpunt

De Maargieshoeve
Kallenkote 19
8345 HB Kallenkote

coördinaten: N52.79071 E6.16148

Introductie

Net buiten het stadje Steenwijk, op de grens van zand en veen, ligt het dorpje Kallenkote. Vandaar wandelt u over het militaire oefenterrein naar Havelterberg. Het is een ruig terrein met brede (mulle) zandwegen. De wandeling gaat hier voor een groot deel over smalle paadjes door het bos en over de hei. U kunt ook genieten van andere landschappen, want het tweede deel van de wandeling leidt u via een veengebied een stukje over de Steenwijker Kamp, een glooiend gebied met vooral agrarisch gebruik.

Praktische informatie

De theeschenkerij van zorgboerderij De Maargieshoeve is dagelijks geopend van 10 - 17 uur.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

4 reacties

27 februari 2022   

foto
Reactie
Onder een straalblauwe hemel deze 'achtertuin' route (opnieuw) gelopen. Het valt ons weer op dat het een mooie afwisseling is voor zo'n relatief korte wandeling.
Door Aad en Maaike van Dorp

22 mei 2019   

foto
Reactie
Als avondwandeling zeer afwisselend: Eerst door militair oefenterrein annex natuurgebied, daarna door het 'veen': een stuk laagveen gebied met ook nog weer deel een ijstijd-keileembult (Steenwijker Kamp). Rustige wegen ook als het asfalt is.
Door Aad van Dorp

26 mei 2018   

foto
Reactie
De route op een zaterdag gelopen met prachtig weer. Het 1e gedeelte gaat door een mooi natuurgebied en het was er nu erg rustig. De 2e helft gaat vooral over verharde landwegen. Aanvankelijk mooi en afwisselend, het laatste gedeelte wat eentonig.
Door Marijke

21 april 2016   

Reactie
Eerste helft van de wandeling veel (geluid)overlast van militaire schietoefening. Tweede helft voornamelijk saai stuk over asfaltwegen en langs veel bebouwing.
Door Eldert Prijt

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"