Kwintelooijen

wandelroute - 13 km of 18 km

Op deze gevarieerde pittige wandelroute met veel klim en daalwerk ontdekt u de oostzijde van de Utrechtse Heuvelrug. U start op het hoogste punt van Rhenen, waar ook de watertoren staat, thans appartementencomplex met 'heksenhoed', welke al van verre vanuit de Betuwe is te zien. U wandelt door enkele van de vele smeltwaterdalen die de Heuvelrug rijk is en over diverse landgoederen. Na een pauze bij Residence Rhenen naast het bekende Koetshuis wandelt u bovenlangs en door de voormalige zandafgraving Kwintelooijen en verderop langs de Paasheuvel terug naar het startpunt.

Praktische informatie

Op de lange versie komt u halverwege langs Residence Rhenen.
Ongeveer 4km voor het einde komt u langs House of Bird.
Tenslotte komt u kort voor u het einde van de route bereikt nog langs Brasserie De Thijmse Berg.
Raadpleeg de websites voor de openingstijden.

Mijd deze route op Hemelvaartsdag i.v.m. de Internationale Motorcross.

Startpunt Kwintelooijen

Parkeerstrook aan De Toltoren
De Toltoren 1
3912 AG Rhenen

coördinaten: N51.96680 E5.56413
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Marion den Hertog en Fred den Hertog.

27 reacties

28 april 2024   

foto
Reactie
Bloeiende brem, fris groene bossen, mooie panorama's, gigantische beuken en eikenlanen en nog veel meer moois biedt deze wandeling.
Is met 245 hoogtemeters een heerlijke ontspanning.
Door Fred en Marion den Hertog

14 maart 2024   

Reactie
Wat een prachtige route. Mooie lange lanen. De plantage was heel bijzonder. We liepen tussen de runderen door. Echt een mooi golvend landschap. Heel benieuwd hoe het in de herfst zal zijn!
Door Cornelieke en Joke

9 maart 2023   

foto
Reactie
Zelfs met deels regen en sneeuw een mooie tocht o.a. boomschuim en 7 damherten gezien. Het groene mos lijkt wel lichtgevend.
Door Gerrie

6 oktober 2022   

foto
Reactie
Een mooie boswandeling over smalle paden en brede lanen met wat pittige klimmetjes, langs hei en plas, zandafgraving en crossbaan. Bij het weidse uitzicht op de S. Berg aten we onze boterhammen en onderweg raapten we overal rollende tamme kastanjes.
Door Hans Gouman

23 juli 2022   

Reactie
Mooie afwisselende route met lanen en eenmanspaadjes.
Fraaie vergezichten door het smeltwaterdal. Wij komen in het najaar terug om de route een keer in de herfst te lopen.
Door Bert

22 juli 2022   

foto
Reactie
Top route met 230 hoogtemeters. Genieten van de mooie stukken over de Plantage en de prachtige oude bossen bij Kwintelooijen. Een toppertje van de mooiste routes.
Door Marion en Fred

6 maart 2021   

foto
Reactie
Prachtige wandeling. De klimmetjes vielen erg mee. We zouden de 13 km lopen maar zijn toch voor de 18 km gegaan. Heerlijke koffie to go bij Restaurant Rotisserie. Een dag met een sterretje. Dank aan de makers van de route.
Door Mariella

25 januari 2021   

foto
Reactie
Zelfs in de winter een schitterende wandeling met als hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) Kwintelooijen! Plantage Willem 3 lonkte, maar was voor ons een maatje te groot. Als kers op de taart zagen we een prachtige vlammende gele trilzwam.
Door Lies en Ria

17 september 2020   

Reactie
Wat een mooie route! Er is al zoveel over geschreven, wat moet ik er nog aan toevoegen! Gewoon heel afwisselend, geweldig mooi natuurgebied. Gewoon doen! Bert bedankt voor de pool.
Door Thea Ackema

17 mei 2020   

Reactie
Zeer fraaie en afwisselende wandeling. Herder met schapen gezien op de plantage Willem II. Dat is een heel fraai gebied. Tijdens deze mooie tocht heb je uitzicht op de Rijn en de Gelderse Vallei. Aanrader!
Door Jos

4 augustus 2019   

Reactie
Een hele mooie rondwandeling met zeer veel mooie eenmanspaadjes en beukenlanen. Kwintelooijen en De Plantage Willem lll zijn prachtig. Hier ook een kudde damherten gezien. Helaas is restaurant de Rotisserie gesloten in het hoogseizoen!!
Door Peter

27 juni 2019   

foto
Reactie
Een pittige maar zeer mooie wandelroute. Veel mooie Beukenlanen, avontuurlijke paadjes en bijna 250 hoogtemeters. Was vandaag warm maar in de bossen veel verkoeling. Toproute!!
Door Marion en Fred

20 april 2019   

foto
Reactie
Prachtige en gevarieerde wandeling. Met een verrassend gebied van de "savanne" van de Willem II plantage. Helaas geen runderen, paarden of damherten gespot. Zal wel iets te warm zijn geweest. Moeilijkheidsgraad viel wel mee. Complimenten :)
Door Peter Kraaijkamp

5 april 2018   

foto
Reactie
Met mijn vrouw deze mooie route gelopen. Van begin tot eind van deze route genoten. Vooral Plantage Willem lll en de Remmerdense heide is prachtig. Hier roedel damherten gespot. Erg afwisselend, mooie eenmanspaadjes. Gaan we zeker vaker lopen.
Door Fam. M.F. Sinke

15 november 2017   

foto
Reactie
Mooie route, die we inmiddels voor de vijfde keer hebben gelopen. Zoals gewoonlijk met eigen route-varianten. Drie hindes, kleine bonte specht en veldmuis gespot. De beukenlanen en de lariksen zorgden voor prachtige kleuren.
Door Ward

28 oktober 2017   

Reactie
Wat een mooie route. Ik denk in elk jaargetijde weer anders en mooi. Onderweg edelherten gezien. We genieten volop van de Utrechtse Heuvelrug en zijn blij dat we de mooisteroutes.nl weer hebben gevonden.
Door Else

12 augustus 2017   

foto
Reactie
Vandaag opnieuw deze route gelopen. Een heel ander gezicht. Groener en vooral kleurrijker door de vele wilde bloemen in de velden. De Galloway runderen hebben jongen en waren druk aan het drinken bij hun moeder.
Door Marlies

28 maart 2017   

foto
Reactie
Vandaag deze prachtige wandeling gelopen. Gestart bij restaurant het Koetshuis. Super veel wild gespot vandaag: wilde paarden, runderen, 2 spechten, veel padden en als klap op de vuurpijl 3 reeën van dichtbij die ons door de wind niet opmerkten.
Door Marlies

10 februari 2017   

foto
Reactie
Achter de naam Kwintelooijen gaat zonder twijfel een van de mooiste wandelingen schuil. Bossen, heide, klimmetjes, vergezichten en als bonus damherten. Een wandeling die ik zeker ook nog eens in de andere seizoenen ga herhalen.
Door Joha

31 december 2016   

foto
Reactie
Oudejaarsdag. Mist en koud. Toch maar gaan wandelen. En dan ...... het ene na het andere wauw-moment. Absoluut de mooiste route van dit jaar en van alle andere wandeljaren. Geweldig.
Door Tineke Fieggen

28 december 2016   

foto
Reactie
Een beetje mistige dag, maar voor de Kwintelooien-route geen probleem. Een mooie, zeer gevarieerde route die ook zonder de vergezichten een heerlijke wandeling opleverde. Zeker een aanrader.
Door Adrie Scholten

23 oktober 2016   

Reactie
Een juweel van een route met vele hoogtepunten. In alle seizoenen te doen, maar op een mooie herfstdag wel heel bijzonder. En nog 4 damherten gezien. Wat wil je dan nog meer?
Door Loes en Theo van den Dool

9 april 2016   

foto
Reactie
Door onze start bij plantage Willem III lieten wij hier en daar bewust een klein 'lusje' links liggen. We konden daardoor ook de lange trap afdalen en hielden 14,5 km genieten over. Dank aan de routemakers, boomklevers, damherten en galloways.
Door Harm en Tiny

23 december 2015   

Reactie
Deze route is echt de moeite van klimmen en dalen waard!! Prachtige bossen, dan weer verrassende doorkijkjes, maar ook een panoramisch uitzicht over de Gelderse vallei. Kwintelooijen zelf is ook zeer verrassend!! Genoten!!!!!!
Door Peter en Tineke de Graaf

5 december 2015   

foto
Reactie
Gert, ik heb genoten van deze zeer afwisselende wandeling met de wandelpool.
Door Marijke Uriot-Palsgraaf

20 september 2015   

Reactie
Prachtige, afwisselende wandeling met mooie vergezichten. Heerlijk gegeten op het terras van het restaurant van de Rotisserie. Superdag gehad!!
Door Marcel, Rita, Eline en Frederieke

15 februari 2015   

Reactie
Wij vinden dit een prachtige route met verrassende uitzichten en afwisselende landschappen. Leuk ook om over de oude tabaksplantages te wandelen. We hebben deze route al een paar keer gelopen in verschillende seizoenen, altijd top!
Door Marian

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"