Van Bekendelle tot Buskersbos

wandelroute - 14 km of 18 km

Tijdens deze wandeling maakt u kennis met twee prachtige natuurgebieden. U loopt over mooie bospaadjes en rustige landweggetjes van Bekendelle naar Buskersbos. Er tussenin liggen drie kleine landgoederen waar u over of langs wandelt, Keunenhuis, Kreil en Den Schooten. U kunt zien hoe het riviertje de Boven Slinge nog zijn eigen weg gaat en schitterend door het gebied meandert. Onderweg ziet u mooie boerderijen in het groen, dekzandruggen en coulisselandschap. Ook komt u langs twee prachtig gerestaureerde watermolens.

Praktische informatie

Dicht bij het startpunt wijzen bruine borden, met daarop aangegeven TOP Berenschot, u de weg naar de parkeerplaats.
Het startpunt is ook te bereiken vanaf NS station Winterswijk met RRReis Haltetaxi. U kiest dan halte Berenschot Winterswijk-Woold. Informatie vindt u op Haltetaxi RRReis.

Kijk voor informatie en openingstijden van het restaurant bij de watermolen op Berenschot's Watermolen.
Na 5km wandelt u langs Het Bloemenkabinet, een mooi rustpunt.
Circa 7km voor het einde van de tocht komt u bij Restaurant De Gulle Smid, een prachtige plek om even te pauzeren.
Even verderop ligt Restaurant Lev by Mike, ook een mooie pauzelocatie. Controleer voor vertrek de openingstijden van beide horecagelegenheden.

Het westelijk deel van deze route overlapt met de wandeling Bekendelle. Als u liever korter wilt wandelen, kies dan die route.

Bij nat weer kunnen er drassige stukjes in de route voorkomen. Zorg voor goed schoeisel. In het zomerseizoen is het gebruiken van een anti-muggenmiddel geen overbodige luxe.

Startpunt Van Bekendelle tot Buskersbos

Parkeerplaats TOP Berenschot's Watermolen
Wooldseweg 74
7108 AB Winterswijk Woold

coördinaten: N51.94660 E6.70629
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Patrick van Kempen.

8 reacties

18 mei 2024   

Reactie
Een prachtige afwisselende route met volop smalle wandelpaden door bos en open gebied. We hebben genoten van de rust die in dit gebied heerst.
Door Annemiek

15 mei 2023   

foto
Reactie
Een heerlijke wandeling. Maar liefst twee watermolens op de route. Langs de beek wandelen is mooi, maar ik vond het stukje bij de bleektorens en het dijkje voor het Buskersbos ook heel bijzonder.
Door Mieke

30 april 2023   

Reactie
Op een zonovergoten dag vanaf de Gulle Smid deze werkelijk prachtige route gewandeld. De continue afwisseling van paden, paadjes en lanen door bosgebied, langs beken en dan weer coulisselandschap maakte dat we ons geen moment hebben verveeld.
Door Leo Snepvangers en Lilian Hoorn

28 oktober 2022   

Reactie
Vandaag o.l.v. Janneke deze route gelopen. Fantastisch wat een prachtige wandeling. Het had alles wat je hoopt tegen te komen tijdens een wandeling.
Prettig gezelschap iedereen dank voor deze mooie dag.
Door Ank

28 oktober 2022   

foto
Reactie
Prachtige route bij Winterswijk. Gevarieerde bossen waar we nu lekker door de bladeren konden trappen, mooie herfstkleuren, velden met winterrogge en andere groenbemesters, weer water in de Slinge, leuke horeca en ga zo maar door. Een topdag was het!
Door Janneke

27 oktober 2022   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende wandeling, meest over onverharde bospaden en zanderige landweggetjes. Mooie herfstkleuren en veel verschillende paddestoelen nu.
Door Hendrien

30 september 2022   

foto
Reactie
Een heerlijke wandeling, zoveel schoonheid, rust en afwisseling vind je toch vooral in de Achterhoek.
Door Marjan Kuiper

23 augustus 2022   

foto
Reactie
Schitterende wandeling door een prachtig gebied! Mooie bossen en doorkijkjes langs weilanden, houtwallen en hoeves. De erge droogte is goed te zien bij beken en watergangen. Ga hem lopen!
Door Evert Jan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"