Rondom het Reindersmeer

wandelroute - 12 km

Rondom het Reindersmeer is een schitterende wandeling die begint en eindigt bij Bezoekerscentrum Maasduinen in Well. De route leidt bijna in zijn geheel over onverharde paden door het Nationaal Park De Maasduinen, dat rijk is aan akkers, bossen, heidevelden, stuifduinen en vennen. De hoofdrol is weggelegd voor het Reindersmeer, een voormalige grindwinning. Onderweg zijn voldoende picknickgelegenheden en halverwege is er horeca.

Praktische informatie

Voor informatie over Nationaal Park De Maasduinen en de openingstijden van de bosbrasserie aan de start zie: Bosbrasserie in de Sluis.
Ongeveer halverwege kunt u pauzeren bij restaurant de Wellsche Hut. Open vanaf 10 uur, op woensdag gesloten.

Startpunt Rondom het Reindersmeer

Bezoekerscentrum Maasduinen
Bosserheide 3e
5855 EA Well

coördinaten: N51.57491 E6.08687
Met dank aan de routemaker(s) Wimke Heisen en aan de controleur(s) Rob Gaillard.

12 reacties

1 september 2022   

foto
Reactie
Mooie wandeling om het Reindersmeer. Ontmoeting met Jan den Duvel en Teun den Engel. En de bijzondere blauwvleugelsprinkhaan. Ik maak altijd een verslag (met foto's) van mijn dagtochten. Voor de liefhebber: https://www.jansiemonsma.nl/453212540
Door Jan Siemonsma

31 augustus 2021   

foto
Reactie
Het Reindersmeer is prachtig met de nu bloeiende heide. Verdere route afwisselend met open velden, akkers, heide en bos.
Als je de gemarkeerde route Rondje Reindersmeer al vaker hebt gelopen, loop je rond het Reindersmeer geen nieuwe paden. Jammer.
Door Fotofreaky

24 februari 2021   

foto
Reactie
Mooie route door de combinatie van water, de heidevelden en de boerenakkers. Op deze zonnige dag ( 20 graden!) leek het of je je vertoefde in het buitenland met zicht op een blauwe lagune. Wauw, wat mooi! Bij de Duitse grens zicht op aspergevelden!
Door Bert en Marja

5 december 2020   

Reactie
Mooi Sinterklaaskado deze zonnige herfstdag. Prachtige wandeling. Je waant je langs de oever soms in Zweden en ook het deel Maasduinen is heel mooi.
Door Rob

16 januari 2020   

foto
Reactie
Dit is een van mijn favoriete wandelingen, in elk seizoen mooi. Ik heb hem talloze keren gelopen met hier en daar een variatie, maar het verveelt nooit.
Door Joha van den Honert

14 maart 2019   

foto
Reactie
Ida de Graaff stuurde ons deze dag langs het Reindersmeer. Een geweldige wandeling. Jammer dat Ida geen lijntje heeft met de weergoden. Ik ga hem zeker nog eens lopen met mooi weer. Ida en Wimke bedankt.
Door Ank de Graaff

24 juni 2018   

foto
Reactie
Afwisselende route. De Maasduinen zijn een soort Noordzeeduinen, maar dan voor Oost-Nederland en Duitsland. Mooie heide. Veel mulle zandpaden. De Wellsche Hut is goede pauzeplaats. Prettige toeristische route, en leuke pont ontdekt.
Door Liesbeth en Freek

10 juni 2018   

foto
Reactie
Vanaf een ontzettend gezellig en educatief startpunt een mooie gevarieerde wandeling gemaakt rondom het Reindersmeer. Deze wandeling moet je een keer gelopen hebben.
Door Patrick

5 mei 2018   

foto
Reactie
Nadat onze dochter ons op het Reindersmeer had gewezen en we zagen dat er een route lag was de beslissing snel genomen. Wat een prachtige mooie omgeving. Met gps en het mooie weer volop genoten. En dat groene water is zo apart. Echt een aanrader.
Door Hans en Mario

16 augustus 2017   

Reactie
Mooie route, over het heidegebied smalle eenmanspaden. Voor de rest brede paden.
Leuk onderweg was de schaapskooi, schapen liepen los en de herder met z'n hond Gerrit zaten op het bankje uit te rusten.
Door Peter

9 april 2017   

foto
Reactie
Afwisselende wandeling met bij het groen-blauwe kraakheldere meer prachtige uitzichten!
Op een zeer zonnige drukke zondag lastig en soms link om op gedeelde mountainbike stukken te moeten wandelen.
Door 6 voeten en 4 poten

13 februari 2016   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende goed beschreven route. Rondom het meer kom je wel wat meer wandelaars tegen (zaterdag). Bij de schaapskooi waren op dit moment 78 lammetjes, erg leuk.
Bij het bezoekerscentrum kun je leuk zitten voor een lekkere kop koffie
Door Patricia

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"