Dur 't Pandgat en 't Ven

fietsroute - 44 km

Vanaf Eetcafé Kerkzicht, gelegen in het centrum van Diessen, fietst u door bosgebied 't Stuk naar Landgoed Baest. Verder rijdt u langs het Wilhelminakanaal en gaat u op weg naar de Oirschotse kapel (Heilige Eik). De route gaat daarna door het Spoordonkse Pandgat en 't Ven naar het alom bekende boerderijterras Jacobus Hof. Vandaar fietst u door de Kampina, de Oisterwijkse bossen, langs café restaurant de Reebok en het gezellige Boscafé Venkraai. Via mooie verharde landbouwweggetjes koerst u door het boeren buitengebied terug naar het startpunt in Diessen.

Praktische informatie

in de buurt van het startpunt is voldoende parkeergelegenheid.
Eetcafé Kerkzicht is het hele jaar geopend vanaf 10 uur, op ma gesloten.

Het gezellige boerderijterras Jacobus Hof is het hele jaar door dagelijks geopend vanaf 10:30. Zie voor verdere inlichtingen en mogelijkheden www.jacobushof.com.

Startpunt Dur 't Pandgat en 't Ven

Eetcafé Kerkzicht
Heuvelstraat 10
5087 AB Diessen

coördinaten: N51.47630 E5.17523
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Wim Groot Kormelink.

8 reacties

16 oktober 2022   

foto
Reactie
De herfst zorgt ervoor dat deze mooie en afwisselende route nog meer kleur krijgt. Een aanrader.
Door José en Wim

21 september 2020   

Reactie
Wat een schitterende fietstocht maakten wij vandaag op bijna de allerlaatste mooie zomerdag. Rijden door een prachtig, afwisselend stukje Brabant. Bij de Jacobushof is het heerlijk toeven. Wij hebben genoten!
Door Nico en Corry

27 mei 2020   

foto
Reactie
Vandaag weer deze prachtige gevarieerde route gefietst en wat hebben we weer genoten. Jammer dat ons pauze plekske De Jacobus Hof door de coronacrisis nog gesloten was. Wel konden we een mooi plaatje schieten.
Door Suske

4 november 2018   

foto
Reactie
Vandaag onder een stralend zonnetje deze mooie afwisselende route nog maar eens gereden. We werden erg verrast door het voorheen naamloos weggetje dat dit voorjaar de naam Pietje Wal heeft gekregen, een vroegere motorracer uit deze regio.
Door Ellen en Frans

18 september 2018   

foto
Reactie
Een prachtige route over rustige fietspaden en buitenwegen. Afwisselend door dorpjes, bos en agrarisch gebied. Ook een flink stuk door de Kampina. Voldoende horeca aanwezig. Dikke 5 sterren.
Door Cees van Riel

17 mei 2017   

foto
Reactie
Vandaag met mijn vriendinnen en een stralend zonnetje deze mooie tocht gefietst. Natuurlijk in de meimaand even een kaarsje opgestoken in de kapel van de Heilige Eik. Ook was het weer goed toeven op het boerderijterras van de Jacobus Hof, een aanrader
Door Ellen

18 juli 2016   

foto
Reactie
Weten de mensen wel hoe het is om zo’n mooie route als deze in Brabant te fietsen?
Wanneer je net voorbij Boshuis Venkraai het paadje naar rechts ingaat, kom je bij het bankje aan het fraaie Kolkven op de foto.
Door Mirjam

24 mei 2015   

foto
Reactie
Vandaag deze mooie en afwisselende route gefietst. De aanpassing naar het boerderijterras van de Jacobus Hof is een echte aanwinst op deze fietstocht. Heerlijk onder een stralend zonnetje genoten op dit terras. Al met al weer een heerlijke zondagmiddag.
Door Franske

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"