Rondom Steenwijk

wandelroute - 13 km of 19 km

Steenwijk is een stadje in de Kop van Overijssel met een rijke historie. Rondom Steenwijk zoekt de randen van de stad op. Eerst aan de noordkant, waar u door en langs de bebouwing wandelt. Aan de oostkant gaat de wandeling door het Militaire oefenterrein Havelterberg. Het is een ruig gebied met brede (mulle) zandwegen, maar de route gaat voor een groot deel over smalle paden door het bos en over de heide. Het zuiden biedt u het buitengebied van de Steenwijkerkamp. U heeft hier een prachtig uitzicht over het glooiende landschap. Daarna wandelt u aan de westkant door het Broekslagenbos en het prachtige park Ramswoerthe. Na een wandeling over de oude stadswal eindigt u in het oude stadscentrum. Een afwisselende stadswandeling waarin ook veel aandacht voor de natuur is.

Praktische informatie

U kunt de route op twee manieren inkorten:
13km: u wandelt dan niet over het militaire oefenterrein;
15km: u gaat niet naar Zuidveen en het park van Ramswoerthe.

Klik op de link voor de openingstijden van de theeschenkerij bij Zorgboerderij De Maargies Hoeve
In Steenwijk kunt u een bezoek brengen aan Villa Rams Woerthe op de link. Ook kan op die tijdstippen in de villa de expositie van Hildo Krop worden bezocht
De zandwegen op het militaire oefenterrein worden intensief bereden door militaire voertuigen. Het is soms lastig om de wegen over te steken. Goed schoeisel is gewenst.

Parkeren: als u met de auto komt, kunt u het beste parkeren achter het station. Neem vanaf de A32 afrit 6 en ga vóór de spoorwegovergang naar rechts richting P+R.

Startpunt Rondom Steenwijk

NS station Steenwijk
Stationsplein 2
8331 GM Steenwijk

coördinaten: N52.79090 E6.11670
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en aan de controleur(s) Luuk Jacobs.

4 reacties

10 oktober 2020   

foto
Reactie
Met zeer herfstig weer deze route gelopen. Rondom Steenwijk en stuk bij snelweg langs wat saai, door Steenwijk verrast door de prachtige parken. Toch een geslaagde route.
Door Anneke, Dirk, Piet en Renny

28 februari 2020   

foto
Reactie
Zeer afwisselende route rondom Steenwijk. Heide, bos, zand, weide, stad, park, het zit er allemaal in. Nog een beetje koele tijd, zo in februari, maar de natuur doet al uitgebreid van zich spreken. Zelfs een rode wouw gezien!
Door Aad van Dorp

20 januari 2016   

Reactie
Afwisselende wandeling. Veel open gebied, maar ook wat bos erbij. De "mulle" zandwegen waren op deze winterse dag goed bevroren. De stop bij de Maargies hoeve is zeker in de winterdag erg fijn, wel wat vroeg.
Door Kittie

20 januari 2016   

foto
Reactie
Met een wandelpool de inkorting van 15km gelopen. We hadden heerlijk wandelweer. De Maargies Hoeve was een leuke plaats om te pauzeren. De gewijzigde route door het militair oefengebied en door het buitengebied van Onna is erg mooi.
Door Luuk Jacobs

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"