Het Hengelse Zand

wandelroute - 13 km of 19 km

Heerlijk wandelen in de Achterhoek. Vanuit de buurtschap Veldhoek gaat deze wandeling over landerijen, heidevelden, zandverstuivingen en zandduinen, langs vennen, door bossen en via een natuurrijke golfbaan. U verkent de particuliere landgoederen 't Zelle en 't Zand. Altijd is het landschap kleinschalig en daardoor afwisselend, zo typerend voor dit gebied.

Praktische informatie

Het startpunt is per bus bereikbaar, stap uit bij halte café Wentink.
In natte tijden kan de omgeving van het landgoed 't Zand drassig en slecht toegankelijk zijn.
Bij het startpunt is Eetcafé De Veldhoek gelegen. Geopend: di en do vanaf 14 uur, wo vanaf 16 uur en vr, za, zo vanaf 11 uur.
Bij de ingang van het café is een beperkt parkeerterrein. Aan de andere zijde is er op circa 100 meter ook parkeergelegenheid.
Ongeveer halverwege de route ligt Clubhuis De Zellerij, ook toegankelijk voor niet-golfers. Raadpleeg voor openingstijden de website.
Meer dan 90% van de route is onverhard.

Wie de route inkort kan nog een keer terugkomen voor de wandeling Landgoed Zelle (11km).

Startpunt Het Hengelse Zand

Parkeerplaats Eetcafé De Veldhoek
Varsselseweg 55
7255 NR Hengelo (GD)

coördinaten: N52.04800 E6.41014
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jansen en aan de controleur(s) Evert Jan Verburg.

10 reacties

9 maart 2024   

foto
Reactie
We liepen de 19km met een select groepje. Mooi weer, lekker rustig, veel vogels en leuke horeca bij de golfbaan Zelle. Liedjes gezongen van Normaal. Vrouw Haverkamp, Bertus op zn Norton en Tinus op zn BSA (Hengels Zand)....Genoten!
Door Evert Jan

6 maart 2022   

foto
Reactie
Vijf jaar geleden controleerde ik deze wandeling ook; ik vind het nog steeds een verrassend gevarieerde tocht door het Achterhoekse landschap. Na deze winter voldoende water in beken en vennetjes maar de voeten blijven droog!
Door Ria

4 april 2021   

Reactie
Oefenwandeling om rugzak te testen voor meerdaagse trektocht. Door de afwisseling in landschap en mooie wegen veel meer geworden dan een trainingsrondje. Eerste stuk matig maar daarna genieten!
Door Jan Willem en Martine

9 maart 2021   

Reactie
Prachtige route met veel variatie, na iedere bocht een andere verrassing. Heel afwisselend ! Compliment aan de routemaker! Na de afgelopen droge jaren waren nu de beken en vennetjes goed gevuld. Deze route is in elk jaargetijde de moeite waard.
Door Anne-Marie

3 november 2020   

foto
Reactie
Mooie route (we liepen de 19 km. variant). Het eerste stuk tot aan de golfbaan vonden we ietwat saai. Erna was het volop genieten. De beken en vennetjes stonden nog steeds droog. Door bladval van m.n. de Amerikaanse eiken is het soms even zoeken.
Door Annie en Ben van Lochem

17 augustus 2020   

foto
Reactie
Prachtige, gevarieerde route. Kwam nauwelijks mensen tegen onderweg; dus een heerlijke rustige route.
Zoals verwacht, stonden de beken droog. Dat maakte de route niet minder mooi.
Door Fotofreaky

24 oktober 2019   

Reactie
Leuke afwisselende route door akkerland en bossen met nu lege vennetjes en sloten. Leuke paadjes en paddenstoelen in overvloed. Goede horeca onderweg.
Door Peter en Tineke de Graaf

10 oktober 2018   

Reactie
Prachtig afwisselende route. Complimenten aan de routemakers. Echt een aanrader.
Door Trees

30 april 2017   

foto
Reactie
Een zeer gevarieerde en verrassende tocht. Mooie paadjes en weggetjes, smal en breed. Overal leuke doorkijkjes. Het glooiende pad "hoog" boven het Hengelse Zand is bijzonder. Een ree gezien. We zullen de tocht zeker nog eens lopen, b.v. in de herfst.
Door Jan en Willy ter Haar

2 april 2017   

foto
Reactie
Een verrassende tocht om het voorjaar te vieren!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"