Olterterp-Lauswolt

12 km of 14 km

Startpunt

Hotel Restaurant Het Witte Huis
Van Harinxmaweg 20
9246 TL Olterterp

coördinaten: N53.06653 E6.10420

Introductie

Een afwisselende rondwandeling door de bossen van de landgoederen Olterterp en Lauswolt laat u allereerst genieten van de prachtige natuur in deze omgeving. Onderweg brengt u een bezoek aan Beetsterzwaag. Gun uzelf de tijd en ga even in de Hoofdstraat neuzen; het zal u al gauw duidelijk worden dat het dorp een rijke geschiedenis kent. Een pauze bij de Bakkers van Verloop zal u zeker goed doen. U wandelt over de golfbaan van Golfclub Lauswolt. Het terrein is opengesteld voor wandelaars, maar blijf op het hoofdpad. Aan het eind van de wandeling komt u langs een van de beelden van de route 'als bomen konden spreken', een beeldenroute van landgoed Olterterp.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar met de bus. Uitstaphalte Olterterp.
De openingstijden van Het Witte Huis, Restaurant Prins Heerlijck en Bakkers van Verloop vindt u op de websites.

Het grootste deel van de route is onverhard. Bij nat weer is waterdicht schoeisel een must.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Egbert Klasens en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

2 reacties

7 september 2022   

foto
Reactie
Route met mooie afwisseling van natuur en cultuur. Beesterzwaag is een plaatsje met veel mooie gebouwen met een geschiedenis. Daarom is het de moeite waard om door de Hoofdstraat te lopen.
Door Angelique en Jeannette

22 november 2019   

foto
Reactie
Wat een prachtige route, zeker op deze mooie zonnige herfstdag. Schitterende kleuren, mooie vennetjes en leuke kleine paadjes! Gestart in Beetsterzwaag, zodat we konden lunchen bij Het Witte Huis.
Door Piet en Renny

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"