Heide en Weide

51 km

Startpunt

P Nautisch Kwartier
Havenstraat 311
1271 GD Huizen

coördinaten: N52.30933 E5.24255

Introductie

Tijdens deze fietsroute ontdekt u hoe veelzijdig Het Gooi is. Het is heerlijk fietsen op de vaak halfverharde fietspaden in dit bosrijke gebied en over de vele heidevelden. Het Gooimeer schittert hier en daar tussen de bomen door. Laren, Huizen, Bikbergen, Blaricum en Baarn zijn leuke plaatsen om eens doorheen te fietsen. Voor Baarn komt u langs het schitterende Kasteel Groeneveld. En dan is er opeens de verrassing als u Baarn verlaat. U komt terecht in het open landschap van de Eemvallei waar het riviertje de Eem doorheen slingert. Dwars door het weidegebied fietst u terug naar de bewoonde wereld. Vervolgens gaat de route opnieuw over de heide en rijdt u terug naar het startpunt in Huizen.
In de beschrijving wordt op een aantal plaatsen gebruik gemaakt van knooppunten.

Praktische informatie

De fietstocht is ook eenvoudig vanaf station Baarn op te pakken.
Let op: vooral de gps'ers!!! Het pontje bij Eemdijk vaart op zondag niet. Van april tot en met september kunt u regelmatig met het pontje naar de overkant. Maak buiten deze periode gebruik van de alternatieve route.
Vooraf kunt u de exacte vaartijden bekijken op: Veerpont Eemdijk-Eemnes.

Vlak aan het water zit de Marina Lounge Huizen.
U komt onderweg voldoende horecagelegenheden tegen.
Dagelijks geopend zijn: Restaurant de Eendracht, La Place, Eethuys-Café De Generaal en Theehuis 't Bluk.
In het koetshuis van het prachtige Kasteel Groeneveld is het Grand Café gevestigd. Geopend van di t/m zo vanaf 10 uur.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) René de Jong.

5 reacties

2 oktober 2023   

foto
Reactie
Na 8 jaar was het een prettig weerzien. Nog steeds een mooie en afwisselende route. Soms de weidsheid van de polder, dan weer intiem door bossen en over heidevelden. En onderweg in overvloed prima horeca en bankjes. Foto: park van Kasteel Groeneveld.
Door René en Tineke

31 augustus 2019   

foto
Reactie
Wat een leuke afwisselende fietstocht. Bos, hei (bijna uitgebloeid, maar toch mooi), pontje, kasteel en ga zo maar door. Veel kleine leuke fietspaden. Echt warm weer, maar door de bomen heerlijk om te rijden. Mirjam bedankt!!
Door Thea Ackema

31 augustus 2019   

Reactie
Een prachtige fietsroute weer, behalve heide en weide, ook heel veel prachtige bossen. Hierdoor was deze route ook op deze warme dag goed te doen. Dit gecombineerd met een gezellig clubje mensen en de fijne organisatie van Mirjam was het een topdag.
Door Anne

31 augustus 2019   

Reactie
Een weids uitzicht over glooiende paarse heide. Dat was mijn mooiste ervaring op deze prachtige fietstocht. Een afwisselende tocht langs de Eem, door de polder, over heide en door bos.
Een heel mooie dag! Dank aan Mirjam!
Door Albert Koot

10 juli 2015   

foto
Reactie
Bos, heide, weiden, een pontje, een kasteel, knusse dorpjes, de haven van Huizen. En dan ook nog mooi weer. Met veel leuke fietspaadjes zoals op de foto. Een heerlijke dag met een erg fraaie en afwisselende route. Genieten dus.
Door René en Tineke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"